Arslan Dan Pozniakas-turnaukseen Liettuassa…

Arslan "Borz" Khataev
Arslan ”Borz” Khataev

Arslan lähtee Suomen edustajana Liettuassa järjestettävään Dan Pozniakas turnaukseen. Vilnasissa iskettävä turnaus erittäin kovatasoinen AIBAn kalenteriturnaus A-junioreille. Tänä vuonna paikalla on nyrkkeilijöitä 20 eri maasta. Suomen joukkueessa iskevät Arslanin(56kg) lisäksi Muhammad Abdilrasoon/Tampereen voimailijoista(69kg) sekä Rasmus Bergmann/Karkkilan Sisusta(64kg). Valmentajina joukkueessa ovat Askar Sarsebayev/TVS ja Karre Anttonen/PoNS.

Liettuan Pozniakas turnaus on Tampereen PM-kilpailujen kanssa kevään pääkilpailut Arslanilla ja molemmissa tavoitteena finaalipaikka. Menestyminen näin kovissa turnauksissa on kuitenkin pienestä kiinni ja paljon riippuu myös arvonnasta.Avausottelu on yleensä se kaikkein haastavin. Toisaalta se on sitä yleensä kaikille, joten siinä on aina hyvä mahdollisuus ennakkosuosikitkin voittaa. Finaalipaikka on asetettu tavoitteeksi tällä reissulla ja se on taitotason pohjalta realistinen tavoite.

Kunto on Arslanilla hyvä. Hän oli molemmissa alkuvuoden testileireissä Suomen parhaimmistoa. Pajulahden Urheiluopistolla järjestetyllä maajoukkueen kolmepäiväisellä testileirillä Arslan kellotti toiseksi parhaan ajan(2.46 min.) hyvin rankassa nopeuskestävyyttä mittaavassa Wendell-testissä. Aika oli sekunnin päässä parhaasta miehestä eli juniorilta erittäin kova tulos kyseessä. Cooperissa tuli oma ennätys(3281m) ja kehitys on ollut nousujohteinen PoNS liittymisestä lähtien. Viime viikonloppuna testattiin valikoidulta maajoukkueryhmältä ottelun vaikutus reaktionopeuteen ja lyöntivoimaan sekä mitattiin sykkeet ja laktaatit(maitohapot) erien välissä. Myös rasvaprosentti mitattiin kaikilta testiin osallistuvilta ja Arslanilla oli koko ryhmän paras rasvaprosentti 9.52. Tavoite kilpaurheilijalla on pitää rasvaprosentti alle kymmenessä, liian alas se ei kuitenkaan saa tipahtaa. Arslanin ollessa vielä junioriurheilija niin kehonkoostumus on erittäin hyvällä mallilla.

Vastaa