Arslan ja Asseme iskivät voitot Suomi-Ruotsi maaottelussa…

Lauantaina 24.5. iskettiin perinteinen Suomi-Ruotsi maaottelu Porvoossa. Nuorten maaottelu käytiin Kokonhallissa vähäisen, mutta äänekkään yleisön edessä.

Arslan ja Asseme ottelivat molemmat B57kg sarjassa, koska Arslan ja Asseme_maaotteluRuotsilla ei ollut ottelijaa Assemen 54kg sarjaan.

Arslan avasi kilpailut näyttävällä voitolla Ruotsin Sebastian Bromanista. Kokeneella Bromanilla oli jo yli sata ottelua tilillään, mutta kokemuksesta huolimatta Arslanin nopeus ja liike olivat hänelle liikaa. Arslan voitti selvästi kaikki erät ja koko ottelun kaikin tuomariäänin 3-0(30-27, 30-27, 30-27).

Asseme nousi kehään päivän toisessa ottelussa. Vastaan asettui Ruotsin Oscar Lööw-Åberg, joka voitti B57kg sarjan toukokuun alussa käydyssä kansainvälisessä Pirkka-turnauksessa Tampereella. Asseme vei ottelua tarkoilla osumillaan. Kovasta yrityksestä huolimatta Lööw-Åberg joutui taipumaan paremmalleen. Assemelle voitto 3-0(30-27, 29-28, 29-28).

Northern Starsiakin edustava Tapanilan Erän Mika Syvinki otteli A60kg sarjassa Ruotsin Daniel Samrellia vastaan. Tasainen ottelu ratkesi Mikan parempaan kuntoon. Mika jaksoi prässätä ruotsalaista kaikki kolme erää ja voitti ottelu kaikin tuomariäänin 3-0.

Kisojen jännittävin ottelu käytiin Amin Asikaisen valmentaman Santeri Tuomelan ja Ruotsin Yohannes Berhanen välillä. Ensimmäinen oli täysin Tuomelan hallussa. Hän hallitsi erää kaikilla etäisyyksillä; lähiottelussa näyttävillä koukkusarjoilla ja kaukoetäisyydellä hyvillä terävillä suorilla. Toiseen erään Ruotsin Berhane oli vaihtanut taktiikkaa ja nyt Santeri joutui altavastaajaksi. Kolmas erä oli tasainen ja kova taisto, jonka Berhane lopulta vei nimiinsä. Tuomarit päätyivät hajaäänituomioon ja voitto Ruotsille 2-1.

TEAM FINSuomen joukkeessa nyrkkeilivät lisäksi Heikki Lahtinen/TVS, Mika Syvinki/TaE, Santeri Tuomela/KNK, Aku Virtanen/FoNy, Kalle Kallioinen/LaKa. Suomen joukkueesta osallistumisensa joutui perumaan A64kg sarjan Suomenmestari Mohammed Abdilrasoon, joka oli myös Suomen edustajana A-juniorien MM kisoissa Bulgariassa huhtikuussa. Ruotsin joukkueesta viime hetkellä pois jäivät B70 kg Elias Anderberg, Hammarby IF B75 kg William Gustafsson, BK Rapid.

Ruotsilla oli tasokas ja kokenut joukkue. Viime vuonna nuorten maaottelu käytiin Tukholmassa D.I.F.:n salilla pelkästään B-junioreiden kesken ja silloin kärsimme tappion 5-3. Nyt isketty revanssi maistui siis erityisesti ja ensi vuonna Ruotsi isännöi taas kisoja. Koska A-juniorit eivät saa enää otella miesten sarjassa niin nuorten maaottelu käydään todennäköisesti taas A- ja B-junioreiden kesken.

 

Ruotsalaiset kiittelivät kisajärjestelyjä ja olisivat mielellään jääneet tutustumaan Porvooseen, mutta laiva odotti ja heidät kyyditettiin takaisin satamaan pian kilpailujen loppumisen jälkeen. PoNS kiittää kaikkia talkoisiin osallistuneita. Töitä oli paljon, mutta se tehtiin hyvin. Iso kiitos kaikille osallistuneille.

TEAM SWE

 

B57 Arslan Khataev FIN – Sebastian Broman SWE 3-0 (30-27, 30-27, 30-27)

B57 Asseme Nouali FIN – Oscar Lööw-Åberg SWE 3-0 (30-27, 29-28, 29-28)

B60 Heikki Lahtinen FIN – Alexander Isaksson SWE 3-0 (29-28, 29-28, 29-28)

A60 Mika Syvinki FIN – Daniel Samrell SWE 3-0 (29-28, 29-28, 29-28)

A60 Yohannes Berhane SWE – Santeri Tuomela FIN 2-1 (29-28, 30-27, 28-29)

A69 Mariusz Gnas SWE – Aku Virtanen FIN TKO 2.r (10-8, 10-8, 10-8)

A75 Kalle Kallioinen FIN – Akram Khalil SWE 3-0 (29-28, 29-28, 30-27)

Ruotsin parhaana palkittiin Yohannes Berhane
Suomen parhaana palkittiin Kalle Kallioinen

Valmentajat:
Alexander Blom SWE
Niklas Valtonen SWE
Jari Johansson FIN
Karre Anttonen FIN

Päätuomari: Timo Rannikko
Toimitsija: Juha Kulju

Tuomarit:
Leo Vainonen SWE
Mats Berntzén SWE
Jari Murtomäki FIN
Kyösti Lakso FIN

Northern Stars ryhmän Jerry Laine Mikkelin nyrkkeilijöistä osallistui samaan aikaan Venäjällä Kingisepissä järjestettyyn Governor Cupiin ja iski sielä turnaus voiton. Northern Starsille jälleen loistava viikonloppu. Kesällä ja syksyllä tavoitellaan isompia pyttyjä kun Jerry Laine osallistuu C-junioreiden EM kisoihin sekä Arslan ja Asseme B-junioreiden EM kisoihin.

Vastaa