Arslan pronssille EM valmistavassa turnauksessa Saksassa…

WP_20150910_01120. Brandenburg Cup Saksan Frankfurt Oderissa keräsi yli 100 nyrkkeilijää 18 eri maasta. Turnaus järjestettiin Frankfurt Oderin Olympiavalmennuskeskuksessa ja se on U19 ikäluokan kovatasoisimpia AIBAn kalenteriturnauksia. Joka vuosi 2 kk ennen arvokisoja järjestettävä Brandenburg Cup toimii osallistuvien maiden valmistavana turnauksena ja näyttöpaikkana edustuspaikkoja ratkoville urheilijoille. Tänäkin vuonna mm. Venäjä toi turnaukseen kaksi parasta nyrkeilijäänsä lähes joka painoluokkaan ratkaisemaan paremmuuden tulevia marraskuun EM kisoja ajatellen.

Arslan ja Suomen joukkue osallistuivat myös turnausta edeltävälle 10 päivän leirille yhdessä Saksan ja Itävallan maajoukkueiden kanssa. Leiri valmisti pojat hyvään vireeseen ja samalla sai jo tuntumaa isäntämaan sekä Itävallan edustajiin. Arslan otteli sarjassa 56kg ja aloitti turnauksen torstaina 10.9. selvällä 3-0 voitolla Puolan Norbert Borzeckista. Seuraavana päivänä vastaan asettui jo leirillä tutuksi tullut Saksan Heiuar Bako. Bakolla ei ollut ottelussa mahdollisuuksia Arslanin ollessa nopeampi ja taitavampi nyrkkeilijä, voitto kaikin tuomariäänin. Välierissä vastaan asettui Venäjän ykkösedustaja Vladimir Strygin, joka on Euroopan mestari viime vuodelta. Arslan on odottanut kohtaamista jo jonkin aikaa ja nyt pääsi vihdoin kehään kova iskuisen Stryginin kanssa. Ensimmäinen erä onnistui Arslanilta erinomaisesti ja hän hallitsi ottelua koko erän. Strygin oli myöhässä iskujen vaihdoissa ja joutui jahtaamaan Arslania joka liikkui ja löi tarkasti. Toisessa ja kolmannessa erässä venäläiset vahtoivat taktiikkaa ja Strygin pyrki vain sitomaan ja rikkomaan Arslania. Näin edettiin sitten kaksi viimeistää erää ja lopulta Strygin voitti ottelun. Aina taito ja tahto ei näy lopputuloksista, mutta kyllä tulokset lopulta seuraa hyvää tekemistä. Nyt on myös annettu omat näyttömme muille maille, joten tästä on hyvä lähteä valmistelemaan tulevia arvokisoja. PL8M4634

PoNS Iskuryhmä Arslan ”Borz” Khataev ja Argjend ”The End” Dushaku nähdään myös kotikehässä lokakuussa. Porvoossa 17.10. lauantaina Kokonhallissa järjestettävässä kansainsainvälisessä nyrkkeilytapahtumassa, jossa Suomen parhaimmisto juniorit ja miehet on koottu Northern Stars Boxing Team joukkueeseen. Vastaan asettuu Ukrainasta saapuva Odessa All Stars Boxing Team. Todella korkeatasoista nyrkkeilyä luvassa silloin.

PL8M3356

Vastaa