Box Cup turnaus Tanskassa 12.-14.10…

Kilparyhmän edustajat Armend Latifi, Tomi Silvennoinen ja Danil Golubov osallistuivat viikonloppuna Hillerodissä Tanskassa järjestettyyn Box Cup turnaukseen. Turnaus on pohjoismaiden suurimpia turnauksia ja tälläkin kertaa 360 ilmoittautunutta 11 eri maasta pääsi mukaan turnaukseen. Suomesta Riihimäen Kehä-Kettujen Ari Korven järjestämään kisareissuun osallistui noin 30 nyrkkeilijää. PoNS matkusti kisoihin omia teitään lähinnä aikaa säästääkseen. Valmentajat, tuomarit ja huoltajat mukaan luettuna suomalaisia oli paikan päällä lähemmäs 50 henkilöä. Etenkin suomalaisten tuomareiden osallistuminen turnaukseen oli erittäin hyvä asia. Peruuntumisia oli vain muutama ja noin 350 nyrkkeilijää kävi puntarissa perjantaina 12.10. Lauantaina tiedossa oli siis valtava määrä otteluita. Ottelut iskettiin kahdessa kehässä ja molempiin kehiin tuli yli 60 ottelua, käytännössä tämä tarkoitti aamulla klo 10 alkaneen kisapäivän venymistä todella myöhään. Oma auto osoittautui erittäin hyväksi ja pääsimme päivälevolle otteluita odotellessa.
PoNSlaisista ensimmäisenä kehään nousi Tomi Silvennoinen A-69kg sarjassa. Vastustajaksi asettui hollantilainen Daniel Minten Dutch Boxing Teamistä. Ottelu eteni tasaisesti kaksi ensimmäistä erää, ulottuvampi hollantilainen oli kuitenkin aktiivisempi alusta alkaen. Kolmanteen erään lähdettäessä täytyi Tomin lisätä tempoa, jotta saisi kerättyä pisteitä. Vastustaja lähti viimeiseen erään samalla taktiikalla ja lisäsi tempoa. Paukut eivät enää riittäneet Tomilla ja hollantilainen vei ottelun lopulta 14-8 viimeisen erän rutistuksella.
Armend Latifi kilpaili sarjassa B-75kg Mohammed Al-Jawabrehia(CIK) vastaan. Ottelu oli tasainen ja rikkonainen. Vankka rakenteinen vastustaja oli niskan päällä kun pojat ajautuivat painimaan lähiottelussa. Armend hallitsi ottelua kun olteltiin kaukoetäisyydellä. Mohammed Al-Jawabreh voitti tasaisen ottelun lopulta 8-4.
Viimeisenä porvoolaisista vuorossa oli Danil Golubov B-52kg sarjassa. Danil sai vastaansa tanskalaisen Yousef Barakjin(Karlebo BK). Itseään pidempiin vastustajiin tottunut Danil onnistui ensimmäisessä erässä hyvin taktiikassaan ja hallitsi erää nopeilla aloitteilla ja jatkohyökkäyksillä. Vastustaja oli hitaampi mutta ulottuvampi ja vahvempi. Toisessa erässä vastustaja pääsi otteluun paremmin mukaan ja sai jyrättyä voimalla Danilin päälle. Kolmas erä olisi pitänyt voittaa selvästi jotta voitto olisi saavutettu. Lopputulos kuitenkin tanskalaiselle kaikin tuomariäänin 5-0.
Sunnuntain finaaleihin ylsi useampi suomalainen ja monta hienoa voittoakin sieltä suomalaiset iskivät, näistä mainittakoon Borgå Boxningia edustavan Cecilia Nillsonin voitto kovasta norjalaisesta Fam Elganista(Bergens AK). Pienet ruhjeet ja paljon hyvää kokemusta kansainvälisistä turnauksista tuliaisena rantauduimme Porvooseen sunnuntaina keskiyöllä. Turnaus toimi hyvänä valmistautumisena marraskuiseen SM-kisoihin.

Vastaa