GeeBee-turnaus voitto…

Arslan Khataev iski uransa isoimman turnausvoiton voittamalla sarjansa kovatasoisessa GeeBee-turnauksessa Helsingissä 7.-10.3. Jo 38. kerran järjestetty turnaus keräsi taas tänäkin vuonna maailman huippuja Urheilutalolle Kallioon kilpailemaan sarjavoitoista. Paikalla oli niin olympia- kuin MM-mitalisteja ympäri maailmaa. Kaukaisimmat joukkueet tulivat tällä kertaa Australiasta, Thaimaasta ja Intiasta.

Arslan kohtasi 60kg sarjassaan perjantaina Kazakstanin 3. Bagdat Uaidayevin. Prässäävän tyylin omaava Uaidayev oli lopulta aseeton Arslanin pommittaessa jatkuvassa liikkeessä. Ottelun voitto Arslanille kaikin tuomariäänin 5-0.

Välierissä vastaan asettui erittäin kokenut Edgaras Skurdelis Liettuasta, joka niinikään voitti oman puolivälieränsä kirgiisiä vastaan 5-0. Skurdelis on yksinkertainen nyrkkeilijä, hän tulee päälle ja lyö paljon. Kokenut ja menestynyt liettualainen tiedettiin työlääksi vastustajaksi ja puolivälieräottelun tavoin ottelun taktiikka perustui jatkuvaan liikkeeseen, mutta liikaa peruuttelua oli ehdottomasti vältettävä. Taktiikka ja toteutus oli erittäin onnistunut. Arslanille voitto 3-2 tuomareiden hajaäänituomiolla.

Loppuotteluun itsensä selvitti myös sarjan menestynein nyrkkeiljä Intian Shiva Thapa (MM 3. , Olympialaiset 2012, 2016), joka voitti Venäjän Mikhail Varlamovin välierissä. Shiva Thapa on taitava ja vahva nyrkkeilijä joka hieman odotteli ottelussa paikkojaan ja selkeällä suunnitelmalla tämä pyrittiin estämään. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tärkeät voittaa, koska tiedettiin Arslanin liikkumisen vähentyvän kolmannessa erässä. Hurjasti kolmannessa erässä myllyttänyt Thapa yritti parhaansa, mutta hävisi selvästi juuri ensimmäisen ja toisen erän ja näin ollen koko ottelun hajaäänin 4-1.

Arslanin sarjavoitto oli ensimmäinen suomalaisten saavuttama A-sarjan voitto 7 vuoteen GeeBee-turnauksessa. Turnauksen yhteydessä perinteisesti järjestetty nuortenleiri oli onnistunut ja siihen osallistui myös PoNS:n C-juniori Mathias Loorits. Loorits valmistautuu tuleviin nuorten SM-kisoihin sekä Viron mestaruuskilpailuihin kuun lopussa.