Juhlakilpailuissa säpinää kehässä ja kehän ulkopuolella…

Lauantaina 19.5. isketty Porvoon nyrkkeilyseuran 20 vuotis juhlakilpailut toi olympiatyylinnyrkkeilyn pitkästä aikaa Porvoolaisyleisön eteen. Kotikilpailut lisäsi nyrkkeilijöidemme intoa ja kehässä nähtiin hienoja taisteluita voitosta. Samaan aikaan käyty jääkiekko-ottelu Suomen ja Venäjän välillä toki veroitti yleisön määrää, mutta paikalle saapuneet eivät varmasti pettyneet otteluiden tasoon. Kilpailussa kunniavieraana ollut Robert Helenius oli vaimonsa Sandran kanssa vahvasti mukana kannustamassa kilpailijoitamme, välillä Robbe toimi jopa kehässä avustajana. Yleisö pääsi ottamaan kuvia ja juttelemaan heidän kanssaan, Robbe kertoi yleisölle omia kokemuksiaan ja muistojaan amatööriuralta sekä valoitti tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Ensimmäinen ottelu käytiin sarjassa D42kg ja vastakkain asettuivat PoNS:n Alban Begu ja Valtteri Viitanen Mikkelin nyrkkeilijöistä. Pojat ovat kohdanneet toisensa huhtikuussa Nuorisonyrkkeilypäivillä ja silloin Viitanen oli heistä parempi. Alban otteli hyvin ja osui hyvin koko ajan painostaneeseen Viitaseen. Hyvästä liikkumisesta huolimatta Viitanen sai lyötyä enemmän osumia ja voitti kaikin tuomariäänin 3-0.

Toisessa ottelussa kohtasivat PoNS:n Mergim Behrami ja Eerik Niin Tarmo Leier-seurasta. Ottelu oli Mergimille vasta toinen ja Eerik Niinille ensimmäinen ja se käytiin B+80kg sarjassa. Isot pojat ottelivat vauhdikkaasti ja yleisö eli mukana rajusti kannustaen. Toisessa erässä tuomari laski lukua Niinille kaksi kertaa Mergimin osuttua häneen kovalla iskulla. Kolmannessa erässä Mergim osui taas hyvin ja tuomari päätti keskeyttää ottelun. Mergim Behrami voitti tuomarin keskeytyksellä kolmannessa erässä.

Kolmas ottelu käytiin sarjassa D47kg PoNS:n Leart Dumanin ja Mikkelin nyrkkeilijöitä edustaneen Jerry Laineen välillä. Tasaisessa ottelussa molemmat liikkuivat hyvin ja väistelivät näyttävästi. Ottelun voitti lopulta kaikin tuomariäänin 3-0 Mikkelin Jerry Laine.

Neljännessä ottelussa A60kg sarjassa PoNS:n kilparyhmän uusin tulokas George Duble iski näyttävän debyyttinsä Virolaista Artemitepp seuraa edustanutta Dmitri Ivanovia vastaan. Reilusti kokeneemman vastustajansa erittäin koville laittanut George aloitti ottelun erittäin hyvin. Hurjalla tempolla aloittanut, hienoja väistöjä ja vastahyökkäyksiä esittänyt, George hieman väsyi loppua kohdin ja kokenut vastustaja sai lopussa kurottua etumatkaa pisteissä sen verran, että tuomarit saivat Ivanovin lopulta voittajaksi tuomariäänin 3-0. Hieno taistelu ensimmäisessä ottelussaan George Dublelta.

Viides ottelu käytiin myös A60kg sarjassa PoNS:n Niki Liljestrandin ja Artemitepp seuran Sven Saxonin välillä. Tasainen ottelu kääntyi lopussa Sven Saxonin eduksi, joka voitti ottelun tuomariäänin 3-0.

Kuudennessa ottelussa vastakkain asettuivat PoNS:n Danil Golubov ja Artemitepp seuran Dmitri Lefanov. Ottelu käytiin sarjassa B50kg. Molemmat pojat nyrkkeilivät erittäin tarkasti ja odottelivat toisen aloitteita. Danil sai iskettyä selkeämmät osumat kaksikosta ja voitti ottelun lopulta tuomariäänin 2-1.

Seitsemännessä ottelussa kohtasivat PoNS.n Armend Smajli ja Stas Jashenko Sofron seurasta Virosta. Ottelu käytiin sarjassa B70kg. Armend oli alusta asti liikkuvampi ja taitavampi. Jashenko ei ehtinyt mukaan Armendin nopeisiin lyöntisarjoihin ja tarkkoihin vastaiskuihin. Armend voitti ottelun lopulta kaikin tuomariäänin 3-0.

8. ottelu käytiin A69kg sarjassa ja vastakkain asettuivat PoNS.n Tomi Silvennoinen ja Lev Burlaka Sofron seurasta. Kovaa iskevä Tomi ei saanut luotua tarpeeksi painetta ulottuvampaan Burlakaan, joka liikkui nopeasti. Tomi osui useasti, mutta lähiottelussa vastustaja sitoi välittömästi ja esti näin Tomin kovan prässäyksen. Rikkonainen ottelu päättyi lopulta tuomariäänin 2-1 Lev Burklakan voittoon.

9. ottelussa otelleet Martina Peltonen PoNS:sta ja Satu Lehtonen Akaan Iskusta olivat kohdanneet jo kaksi viikkoa aiemmin Helsingissä, joten molemmilla oli tuoreessa muistissa toistensa ottelutyyli. Martina vei kaksi ensimmäistä erää selvästi terävillä sarjoilla ja hyvällä liikkumisella. Lehtonen osui enemmän kahdessa viimeisessä erässä ja ottelu päättyi hajaäänituomioon 2-1 Satu Lehtosen voittoon.

10. ottelussa käytiin sarjassa naiset 64kg. Juhlakilpailuun ottelemaan kutsuttu seuran kasvatti, nykyään Borgå Boxing seuraa edustava, Cecilia Nilsson kohtasi tutun kilpakumppaninsa Annukka Volotisen Savate Club Helsingistä. Hyvä tasoisen ottelun voitti kaikin tuomariäänin 3-0 Cecilia Nilsson.

Illan pääottelussa PoNS:n Fitim Latifi iski jäähyväisottelunsa. Fitimin vastustaja oli Kotkan voimailijoiden Dmitri Tretjak. Kaksikko on kohdannut vuosia sitten ja silloin Tretjak voitti keskeytyksellä. Nyt Fitimillä oli mahdollisuus revanssiin viimeisessä amatööriottelussaan ennen ammattilaiseksi siirtymistään. Ottelu oli alusta asti nopea tempoinen ja viihdyttävä nyrkkeilyottelu. Ensimmäisen erän lopussa Fitim horjutti Tretjakia lyöntisarjallaan. Yleisö eli voimakkaasti mukana ja kannusti hurjasti taistelevaa Fitimiä. Fitim oli ottelussa parempi, mutta joutui olemaan tarkkana taitavan ja kovaa iskevän Tretjakin kanssa. Fitimiä valmentava Kalle Helenius jännitti myös kovasti yrittäessään saada Fitimin ottelemaan maltilla ja tarkasti kun yleisö samalla huusi ja kannusti hakemaan tyrmäystä. Ottelu oli viihdyttävä ja hyvätasoinen. Ottelun voittaja kaikin tuomariäänin 3-0 Fitim Latifi.

Porvoon nyrkkeilyseura kiittää kaikkia paikalla olleita. Tavoitteena on päästä useammin kotiyleisön eteen kilpailemaan. Hyvää kesää kaikille.

Otteluiden tulokset:

1. D-j 42kg Valtteri Viitanen Miny – Alban Begu Pons 3-0

2. B-j 80kg Mergim Behrami Pons – Eerik Niin Tarmo leier RSC 3.

3. D-j 47kg Jerry Laine Miny – Leart Dumani Pons 3-0

4. A-j 60kg Dmitri Ivanov ATP – George Duble Pons 3-0

5. A-j 60kg Sven Saxon ATP – Niki Liljestrand Pons 3-0

6. B-j 50kg Danil Golubov Pons – Dmitri Lefanov ATP 2-1

7. B-j 70kg Armend Smajli Pons – Stas Jashenko Sofron 3-0

8. A-j 69kg Lev Burlaka Sofron – Tomi Silvennoinen Pons 2-1

9. N 54kg Satu Lehtonen – Martina Peltonen Pons 2-1

10. N 64kg Cecilia Nilsson Bobo – Annukka Volotinen SVC 3-0

11. S 75kg Fitim Latifi Pons – Dmitri Tretjak Kovo 3-0

Vastaa