Kajaani-turnaus 20.-21.9.

Arslan-RoniPorvoon nyrkkeilyseuran nyrkkeilijät Arslan Khataev ja Roni Silvennoinen avasivat kilpakautensa kansainvälisessä Kajaani-turnauksessa. Jo 20. kerran järjestetty turnaus käytiin viikonloppuna Kajaani-hallissa. Turnaukseen osallistui suuri joukko nyrkkeilijöitä Karjalasta Petroskoin, Aunuksen, Kostamuksen ja Segezhan kaupungeista sekä jokunen iskijä Ruotsista. Lauantain ja sunnuntain aikana iskettiin kolmisenkymmentä ottelua niin aikuisten kuin junioreidenkin sarjassa.

Porvoon nyrkkeilyseurasta turnaukseen osallistui EM-kisoihin valmistautuva Arslan Khataev sekä debyyttinsä tehnyt Roni Silvennoinen.
”Arslanin kohdalla osallistumisen ratkaisi juuri venäläisten mukaan tulo. Kausi haluttiin avata juuri kansainvälisissä otteluissa ja nyt niitä saatiin kaksi sovittua niin lähdimme mielellämme ajelemaan Kajaaniin. Venäläisistä vastustajista odotin kovuutta, jotta näkisimme itse missä tällä hetkellä mennään Arslanin kohdalla. Koko kesä on harjoiteltu tiiviisisti suunnitelman mukaan ja kisakuntoa ajoitettiin juuri tähän hetkeen, koska EM-kisat piti alunperin olla juuri syyskuun lopulla. Nyt kisat on varmistuneet marraskuun ensimmäiselle viikolle Venäjän Anapaan.” valmentaja Karre Anttonen kertoo. PoNS_Kajaani
Arslanin kunto näytti olevan kohdallaan viikonlopun otteluissa. Ensimmäisessä ottelussa lauantaina vastaan asettui Aunuksesta kotoisin oleva Vitalik Pantelev. B57kg sarjassa käyty ottelu ehti kulua vain minuutin verran kun kehätuomari laski ensimmäisen kerran lukua Panteleville. Pian tämän jälkeen tuli toinen luvunlasku ja kehätuomari keskeytti ottelun. Arslanille voitto teknisellä tyrmäyksellä  ensimmäisessä erässä. Sunnuntaina käytiin toinen ottelu. Tällä kertaa A57kg sarjassa eli ylemmässä ikäluokassa. Vastustajaksi kehään nousi Jevgeni Vorovjev Petroskoista. Pitkä ja ulottuva vastustaja oli kokenut juniorinyrkkeilijä. Ensimmäisen erän Arslan aloitti tarkasti vastustajaansa arvioiden. Selvästi ulottuvampi Vorovjev yritti pitää Arslanin loitolla, mutta hyvällä liikkeellä ottellut Arslan löysi rytminsä äkkiä ja alkoi viemään ottelua. Toisen erän puolivälissä Arslan painosti ja osui kovalla alakoukkulla Vorovjeviin, joka perääntyi välittömästi osuman saatuaan ja luovutti pian oltuaan kyvytön jatkamaan ottelua. Arslanille voitto teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä. ”Kunto on hyvä ja ennenkaikkea Arslanilla on erittäin hyvä fiilis otella. Tehoja tuntuu löytyvän viikonlopun perusteella, joten tästä jatketaan valmistautumista. Ensi viikonloppuna on Mikkelissä kansainvälinen Kultahanska-turnaus ja lokakuussa Saksaan EM valmistavalle leirille ja Tanskaan turnaukseen lähtevän Arslanin syksy on erittäin tiivis. Koulukin pitää kunnialla pojan hoitaa siinä samalla.” Anttonen summaa syksyn kilpakalenteria. Arslan palkittiin myös turnauksen parhaana nyrkkeilijänä. Parhaana naisnyrkkeilijänää palkittiin Anne Viantie kouvolan nyrkkeilijöistä ja järjestävän seuran paras oli Janne Eskelinen.

Porvoon nyrkkeilyseuran Roni Silvennoinen lähti Kajaaniin debyyttiotteluunsa. Ottelu käytiin miesten 75kg sarjassa ja vastustajaksi oli sovittu Kajaanin Kuohun Aki Kyllönen, jolla oli yksi aiempi ottelu tilillään. Roni lähti rohkeasti tekemään aloitteita ja hallitsi hienokseltaan ottelun ensimmäistä erää. Jännitys verotti voimia molemmilta ottelijoilta ja vauhti hiukan laski kahdessa jälkimmäisessä erässä, mutta Roni sai lyötyä tarkemmat ja paremmat osumat eikä Kyllönen päässyt hallitsemaan tapahtumia missään vaiheessa. Viimeisen erän lopussa nähtiin vauhdikkaampaa iskujen vaihtoa molemmilta. ”Hyvä debyyttiottelu Ronilta. Taitoa on tullut harjoittelun myötä ja kunhan tässä kokemus karttuu niin saadaan Ronistakin varteenotettava iskijä kotimaiseen nyrkkeilyyn. ” Ronia valmentava Anttonen tiivistää. Roni on porvoolaisen ammattinyrkkeilijä Tomi Silvennoisen veli. Tomi on myös Porvoon nyrkkeilyseuran kasvatteja.WP_20140920_012PoNS_pojat_Kajaani
WP_20140920_016

Vastaa