Kilpailukausi käynnistyi…

Kilpailukausi käynnistyi PoNSn osalta Helsingissä järjestetyissä Rusan skaboissa. Syksyn ensimmäisissä Rusan skaboissa oteltiin yhteensä parisenkymmentä ottelua miesten ja naisten sekä poikien ja tyttöjen sarjoissa. Merkittävä muutos tulevalla kaudella on uusien sääntöjen astuminen voimaan kesällä. Miehissä otellaan, kuten ennen vanhaan, ilman kypärää. Pisteytys on kansainvälisen kattojärjestön AIBA:n johdosta muutettu vastaamaan ammattinyrkkeilyn pisteytystä ns. kymmenenpisteen pakko menetelmällä, jossa erän voittanut nyrkkeilijä saa aina 10 pistettä ja hävinnyt 9 tai vähemmän riippuen erän tapahtumista. Voittaja julistetaan sitten erien mukaan.

PoNS kilparyhmän Tommi Nopanen aloitti kilpakautensa ottelulla Nokia Boxing Clubin Riku Palmrothia vastaan. Ottelu käytiin B-juniorit 57kg sarjassa. Ottelu oli selvästi Tommin hallussa alusta asti, mutta hän sortui liian usein tarpeettomaan peruutteluun. Toinen erä oli selkeimmin Tomin erä ja hän sai siinä useita kovia vasemman käden koukkuja perille. Kolmannessa erässä molemmilta ottelijoilta hiukan vauhti hiipui ja lyönnit vähenivät. Selvästi kovemmat ja enemmän puhtaita osumia iskenyt Tommi joutui kuitenkin tyytymään 2-1 tappioon kulmauksen ja yleisön enemmistön ihmetykseksi. Liekö uudet säännöt sitten tehneet ottelun niin tulkinnan varaiseksi, että suurimmaksi osaksi suojaukseen lyönyt Palmroth nähtiin ottelun voittajaksi. Tommilta kuitenkin kelpo esitys kauden avaukseen. Sääntömuutokset täytyy ottelijoidenkin täysin sisäistää, jotta voi toimia parhammilla mahdollisella tavalla ottelussa.

Edustusryhmän Kjell Finnbäck ja Arslan Khataev aloittavat kautensa lähiaikoina. Seuraava turnaus isketään Turussa 28.-29.9. Turun Jyry järjestää perinteisen Kultahansikas-turnauksen junioriturnauksen.

Vastaa