KILPANYRKKEILY

Kaikki yhteiset harjoitukset keskeytetty 31.5. asti. Lue tiedote.

Porvoon Nyrkkeilyseurassa kilpanyrkkeily aloitetaan peruskurssista. Siirtyminen Peruskurssilta Kilparyhmään tapahtuu kun valmiudet kilpailemisen aloittamiseksi on saavutettu. Kilpaileminen on vapaaehtoista.

Nyrkkeily on taitolaji ja vaatii pitkäjänteistä työtä. Taidon lisäksi lajissa tarvitsee paljon erilaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, joten myös harjoittelu on monipuolista. Nyrkkeilijän täytyy muun muassa kehittää kestävyyttä, harjoittaa lihaskuntoa, hankkia voimaa sekä hioa tekniikkaa. Kilpailemaan tähtäävien viikon kokonaisliikunnan määrän tulisi olla vähintään 18 tuntia viikossa.

Lue lisää tästä.

Kilpanyrkkeilystä kiinnostuneet siirtyvät aikanaan kilparyhmään, jossa harjoittelevat jo kilpailevien seuratovereidensa kanssa. Jokainen etenee halunsa ja taitotasonsa myötä kohti kilpanyrkkeilyuran aloittamista. Valmentajat eivät painosta kilpailemisen aloittamista vaan seuraavat ja arvioivat jokaisen edellytykset ennen varsinaista kilpailemisen aloittamista. Päätös kilpailu-uran aloittamisesta tehdään aina yhdessä urheilijan ja hänen vanhempiensa kanssa. Amatöörinyrkkeilyssä lähdetään jo junioritasolla siitä, että ottelijoiden taidot vastaavat toisiaan. Niin ikä, paino kuin kokemuskin otetaan huomioon ottelupareja muodostettaessa. Olennainen osa nyrkkeilykulttuuria on myös se, että harjoitustilanteessa isompi tai taitavampi nyrkkeilijä ottaa aina huomioon harjoituskumppaninsa kyvyt.

Nyrkkeilijöiden turvallisuus varmistetaan kilpailuissa tarkoin säännöin. Kaikilla kilpailijoilla täytyy olla voimassa oleva lääkärintodistus, lisenssivakuutus ja kilpailukirja. Kilpailuissa lääkäri tarkastaa ottelijoiden terveyden ennen jokaista kamppailua. Olympianyrkkeilyssä pakollisia suojuksia ovat ala- ja hammassuojat sekä pääsuoja junioreilla ja naisilla. Lisätietoa olympianyrkkeilyn kilpailusäännöistä https://www.nyrkkeilyliitto.com/nyrkkeilyinfo/nyrkkeilyn-saannot/

Harjoitusten suunnittelusta ja vetämisestä vastaa seuran päävalmentaja Karre Anttonen. Apuvalmentajina toimivat kilparyhmän nyrkkeilijät.

Ilmoittautuminen ja maksaminen tapahtuu osoitteessa Suomisport.fi. Ilmoittautuminen alkaa heinäkuun lopussa.

Lisätiedot: karre(at)pons.fi


Kilpanyrkkeilyn peruskurssia ei järjestetä kevätkaudella 2020.


Kilparyhmän harjoitusajat

2020 kevätkausi 13.1.-12.6.

Maanantai

Kilparyhmä Urheiluhallin nyrkkeilysali 17:00 – 18:30

Tiistai

Lenkki / uinti (omatoiminen)

Keskiviikko

Kilparyhmä Urheiluhallin nyrkkeilysali 18:00 – 19:30

Torstai

Kilparyhmä Urheiluhallin nyrkkeilysali 17:30 – 19:00

Muutokset harjoitusaikoihin ja paikkoihin ovat mahdollisia. Niistä ilmoitetaan erikseen.


Varusteet

Sisäliikuntavaatteet. Otteluvarusteet (Kilparyhmä).


Hinta

Kauden harjoittelumaksu 180 €

Osta tapahtuma täältä.

Jokaisella harrastajalla täytyy olla 2020 voimassa oleva jäsenmaksu 10 € sekä Nyrkkeilyliiton kilpailulisenssi 40 €. Ostat ne Suomisport-palvelusta.