KILPANYRKKEILY

Porvoon Nyrkkeilyseurassa kilpanyrkkeily aloitetaan peruskurssista. Nyrkkeily on taitolaji ja vaatii pitkäjänteistä työtä. Taidon lisäksi lajissa tarvitsee paljon erilaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, joten myös harjoittelu on monipuolista. Nyrkkeilijän täytyy muun muassa kehittää kestävyyttä, harjoittaa lihaskuntoa, hankkia voimaa sekä hioa tekniikkaa. Kilpailemaan tähtäävien viikon kokonaisliikunnan määrän tulisi olla vähintään 18 tuntia viikossa.

Kilpanyrkkeilystä kiinnostuneet aloittavat peruskurssilla, jonka jälkeen siirtyvät tulokasryhmään. Tulokasryhmästä valikoituu harjoittelijat kilparyhmään.

Lue lisää tästä.

Kilpanyrkkeilystä kiinnostuneet siirtyvät aikanaan kilparyhmään, jossa harjoittelevat jo kilpailevien seuratovereidensa kanssa. Jokainen etenee halunsa ja taitotasonsa myötä kohti kilpanyrkkeilyuran aloittamista. Valmentajat eivät painosta kilpailemisen aloittamista vaan seuraavat ja arvioivat jokaisen edellytykset ennen varsinaista kilpailemisen aloittamista. Päätös kilpailu-uran aloittamisesta tehdään aina yhdessä urheilijan ja hänen vanhempiensa kanssa. Amatöörinyrkkeilyssä lähdetään jo junioritasolla siitä, että ottelijoiden taidot vastaavat toisiaan. Niin ikä, paino kuin kokemuskin otetaan huomioon ottelupareja muodostettaessa. Olennainen osa nyrkkeilykulttuuria on myös se, että harjoitustilanteessa isompi tai taitavampi nyrkkeilijä ottaa aina huomioon harjoituskumppaninsa kyvyt.

Nyrkkeilijöiden turvallisuus varmistetaan kilpailuissa tarkoin säännöin. Kaikilla kilpailijoilla täytyy olla voimassa oleva lääkärintodistus, lisenssivakuutus ja kilpailukirja. Kilpailuissa lääkäri tarkastaa ottelijoiden terveyden ennen jokaista kamppailua. Olympianyrkkeilyssä pakollisia suojuksia ovat ala- ja hammassuojat sekä pääsuoja junioreilla ja naisilla. Lisätietoa olympianyrkkeilyn kilpailusäännöistä https://www.nyrkkeilyliitto.com/nyrkkeilyinfo/nyrkkeilyn-saannot/

Harjoitusten suunnittelusta ja vetämisestä vastaa seuran päävalmentaja Karre Anttonen. Apuvalmentajina toimivat kilparyhmän nyrkkeilijät.

Ilmoittautuminen ja maksaminen tapahtuu osoitteessa Suomisport.fi. Ilmoittautuminen alkaa heinäkuun lopussa.

Lisätiedot: karre(at)pons.fi

 

Harjoitusajat

Syyskausi 13.8.-21.12.2018

Maanantai

Kilparyhmä Urheiluhallin nyrkkeilysali 17:00 – 18:30

Tiistai

Lenkki (omatoiminen)

Keskiviikko

Kilparyhmä Urheiluhallin nyrkkeilysali 18:15 – 19:30

Torstai

Kilparyhmä Urheiluhallin nyrkkeilysali 17:30 – 19:00

Perjantai

Kilparyhmä BoGy 17:00 – 18:30 (7.9. alkaen)

Muutokset harjoitusaikoihin ja paikkoihin ovat mahdollisia. Niistä ilmoitetaan erikseen.

Varusteet

Sisäliikuntavaatteet. Otteluvarusteet (Kilparyhmä).

Hinnat kilparyhmä

Jokaisen harrastajan täytyy maksaa vuosittainen jäsenmaksu sekä ostaa Nyrkkeilyliiton lisenssi (harrastelisenssi mikäli et kilpaile tai kilpailulisenssi). Mikäli olet jo maksanut jäsen- ja lisenssimaksun vuodelle 2018, maksettavaksi jää vain harjoittelumaksu.

Harjoittelumaksu, syksy 2018 160 eur
Jäsenmaksu 2018 10 eur
Harrastelisenssi 2018 10 eur
Kilpailulisenssi 2018 40 eur