KILPA- & TULOKASRYHMÄ

Porvoon Nyrkkeilyseurassa kilpanyrkkeily aloitetaan peruskurssista. Nyrkkeily on taitolaji ja vaatii pitkäjänteistä työtä. Taidon lisäksi lajissa tarvitsee paljon erilaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, joten myös harjoittelu on monipuolista. Nyrkkeilijän täytyy muun muassa kehittää kestävyyttä, harjoittaa lihaskuntoa, hankkia voimaa sekä hioa tekniikkaa. Kilpailemaan tähtäävien viikon kokonaisliikunnan määrän tulisi olla vähintään 18 tuntia viikossa.

Kilpanyrkkeilystä kiinnostuneet aloittavat peruskurssilla, jonka jälkeen siirtyvät tulokasryhmään. Tulokasryhmästä valikoituu harjoittelijat kilparyhmään.

Kilpanyrkkeilyn peruskurssia ei järjestetä keväällä 2018!

Kilpanyrkkeilystä kiinnostuneet siirtyvät aikanaan kilparyhmään, jossa harjoittelevat jo kilpailevien seuratovereidensa kanssa. Jokainen etenee halunsa ja taitotasonsa myötä kohti kilpanyrkkeilyuran aloittamista. Valmentajat eivät painosta kilpailemisen aloittamista vaan seuraavat ja arvioivat jokaisen edellytykset ennen varsinaista kilpailemisen aloittamista. Päätös kilpailu-uran aloittamisesta tehdään aina yhdessä urheilijan ja hänen vanhempiensa kanssa. Amatöörinyrkkeilyssä lähdetään jo junioritasolla siitä, että ottelijoiden taidot vastaavat toisiaan. Niin ikä, paino kuin kokemuskin otetaan huomioon ottelupareja muodostettaessa. Olennainen osa nyrkkeilykulttuuria on myös se, että harjoitustilanteessa isompi tai taitavampi nyrkkeilijä ottaa aina huomioon harjoituskumppaninsa kyvyt.

Nyrkkeilijöiden turvallisuus varmistetaan kilpailuissa tarkoin säännöin. Kaikilla kilpailijoilla täytyy olla voimassa oleva lääkärintodistus, lisenssivakuutus ja kilpailukirja. Kilpailuissa lääkäri tarkastaa ottelijoiden terveyden ennen jokaista kamppailua. Olympianyrkkeilyssä pakollisia suojuksia ovat ala- ja hammassuojat sekä pääsuoja junioreilla ja naisilla. Lisätietoa olympianyrkkeilyn kilpailusäännöistä https://www.nyrkkeilyliitto.com/nyrkkeilyinfo/nyrkkeilyn-saannot/

Harjoitusten suunnittelusta ja vetämisestä vastaa seuran päävalmentaja Karre Anttonen. Apuvalmentajana toimivat kilparyhmän nyrkkeilijät.

 

Ilmoittaudu kilparyhmiin TÄSTÄ .

Lisätiedot: karre(at)pons.fi

 

Harjoitusajat

Kevätkausi 8.1.-31.5.2018

Maanantai

Kilpa- ja tulokasryhmä Suisto 17:00 – 18:30

Tiistai

Lenkki (omatoiminen)

Keskiviikko

Kilpa- ja Tulokasryhmä Suisto 18:30 – 20:00

Torstai

Kilpa- ja Tulokasryhmä Suisto 17:30 – 19:30

Perjantai

Kilpa- ja Tulokasryhmä BoGy 17:00 – 18:30 (8.9. alkaen)

Sunnuntai

*Kilpa- ja Kuntonyrkkeilyryhmä Suisto 16:00 – 17:30

* Harjoitukset pidetään sovitusti jos ilmoittautuneita on tarpeeksi.

Muutokset harjoitusaikoihin ja paikkoihin ovat mahdollisia. Niistä ilmoitetaan erikseen.

Varusteet

Sisäliikuntavaatteet. Otteluvarusteet (Kilparyhmä).

Hinnat tulokasryhmä

Kevätkausi 165 eur (sisältää pakollisen 10 euron jäsenmaksu vuodelle 2018).

Hinnat kilparyhmä

Syyskausi 145 eur (sisältää pakollisen 10 euron jäsenmaksu vuodelle 2018).