PERUSKURSSI

Kilpanyrkkeilyn peruskurssi on tarkoitettu 10-18 vuotiaille kilpanyrkkeilystä kiinnostuneille nuorille ja antaa valmiudet jatkaa harrastusta kilparyhmässä.

Nyrkkeilyn voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Tosin mitä nuorempana aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet on päästä huipulle. 10-vuotiaat E-juniorit voivat käydä kilpailuotteluita tekniikkasäännöillä. He voivat myös mitata osaamistaan taitonyrkkeilyssä, jossa hypätään narua, varjonyrkkeillään ja lyödään valmentajan pistekäsineitä. D-juniorit (11–12 vuotiaat) kilpailevat tekniikkanyrkkeilyssä 3 x 1min. Siinä juniorit ottelevat kehässä toisiaan vastaan, mutta ottelussa ei lasketa osumapisteitä, vaan arvostellaan nyrkkeilijöiden tekniikan eri osa-alueita. Näitä ovat koskemattomuus, liikkuminen ja puhtaat iskut. Kovat iskut ovat tekniikkanyrkkeilyssä kiellettyjä. Vasta C-juniorit (13-14 vuotiaat) ottelevat normaaleilla nyrkkeilysäännöillä. Junioriluokat ja erien (3kpl) kesto vaihtelee harrastajan iän mukaan; D (11-12v.) 3x1min., C (13-14v.) 3×1,5min., B (15-16v.) 3x2min., A (17-18v.) 3x3min. Yleiseen sarjaan siirrytään sen vuoden alusta jona kilpailija täyttää 19v.

Kaikista ei tule kilpa- tai huippunyrkkeilijöitä, eikä se ole tarkoituskaan.

Nyrkkeily tuo harrastajalleen paitsi hyvän fyysisen kunnon ja itsepuolustustaidon myös tervettä itseluottamusta. Nyrkkeilyä harrastavien nuorten ei tarvitse tappelemalla todistella ”kovuuttaan” sen paremmin itselleen kuin muille. Nyrkkeilyn parissa nuoret voivat mitata omia kykyjään ja tyydyttää kilpailuviettiään turvallisesti kokeneiden valmentajien johdolla.

Porvoon nyrkkeilyseurassa toimitaan ympäri vuoden kausiluontoisesti eli syys- ja kevätkausi sekä kesäkausi. Harjoituksiin voi tulla mukaan myös kesken kauden, mutta parhaiten toimintaan pääsee mukaan alkusyksyllä ja vuodenvaihteessa. Kesäharjoitukset ovat avoimet kaikille.

Lasten kohdalla tärkeintä on monipuolinen liikuntaharrastus. Vaikka haaveilisikin yksinomaan nyrkkeilyurasta on hyvä harrastaa muitakin lajeja jotta liikunnalliset yleistaidot kehittyvät huippuunsa ja kokonaisliikunnan määrä toteutuu.

Kilpanyrkkeilyn peruskurssin harjoitusajat

2019 kevätkausi 7.1.-26.4.

Maanantai

Urheiluhallin nyrkkeilysali 18:30 – 19:30

Keskiviikko

Urheiluhallin nyrkkeilysali 17:00 – 18:15

Perjantai

BoGy 17:00 – 18:30 (yhdessä kilparyhmän kanssa)

Varusteet

Sisäliikuntavaatteet. Nyrkkeily- ja säkkihanskoja on lainattavissa salilta.

Hinnat ja maksaminen

Kauden harjoittelumaksu 175 €.

Osta tapahtuma täältä.

Jokaisen harrastajan täytyy ostaa vuosittainen jäsenmaksu sekä Nyrkkeilyliiton harrastelisenssi (kilpailijat ostavat kilpailulisenssin). Ostat ne Suomisport-palvelusta.

Seuran jäsenmaksu 10 € voimassa 1.1.-31.12.2019.
Harrastelisenssi 10 € voimassa 1.1.-31.12.2019.

Ilmoittautuminen ja maksaminen tapahtuu osoitteessa Suomisport.fi.

Lisätietoja

Karre Anttonen
päävalmentaja
karre(at)pons.fi
0504644587