PERUSKURSSI

KEVÄÄLLÄ 2018 EI JÄRJESTETÄ KILPANYRKKEILYN PERUSKURSSIA!

Kilpanyrkkeilyn peruskurssi on tarkoitettu 10-18 vuotialle kilpanyrkkeilystä kiinnostuneille nuorille ja antaa valmiudet jatkaa harrastusta tulokasryhmässä ja tähdätä kohti kilparyhmää.

Nyrkkeilyn voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Tosin mitä nuorempana aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet on päästä huipulle. Alle 11-vuotiaat E-juniorit eivät saa käydä kilpailuotteluita. He voivat kuitenkin mitata osaamistaan taitonyrkkeilyssä, jossa hypätään narua, varjonyrkkeillään ja lyödään valmentajan pistekäsineitä. D- ja C-juniorit (11–12- ja 13–14-vuotiaat) voivat kilpailla tekniikkanyrkkeilyssä. Siinä juniorit ottelevat kehässä toisiaan vastaan, mutta ottelussa ei lasketa osumapisteitä, vaan arvostellaan nyrkkeilijöiden tekniikan eri osa-alueita. Näitä ovat koskemattomuus, liikkuminen ja puhtaat iskut. Kovat iskut ovat tekniikkanyrkkeilyssä kiellettyjä. Vasta A- ja B-juniorit (15–16-  ja 17–18-vuotiaat) ottelevat normaaleilla osumanyrkkeilysäännöillä. Kaikista ei tule kilpa- tai huippunyrkkeilijöitä, eikä se ole tarkoituskaan.

Nyrkkeily tuo harrastajalleen paitsi hyvän fyysisen kunnon ja itsepuolustustaidon myös tervettä itseluottamusta. Nyrkkeilyä harrastavien nuorten ei tarvitse tappelemalla todistella ”kovuuttaan” sen paremmin itselleen kuin muille. Nyrkkeilyn parissa nuoret voivat mitatta omia kykyjään ja tyydyttää kilpailuviettiään turvallisesti kokeneiden valmentajien johdolla.

Porvoon nyrkkeilyseurassa toimitaan ympäri vuoden kausiluontoisesti eli syys- ja kevätkausi sekä kesäkausi. Harjoituksiin voi tulla mukaan myös kesken kauden, mutta parhaiten toimintaan pääsee mukaan alkusyksyllä ja vuodenvaihteessa. Kesäharjoitukset ovat avoimet kaikille.

Lasten kohdalla tärkeintä on monipuolinen liikuntaharrastus. Vaikka haaveilisikin yksinomaan nyrkkeilyurasta on hyvä harrastaa muitakin lajeja jotta liikunnalliset yleistaidot kehittyvät huippuunsa ja kokonaisliikunnan määrä toteutuu.

 

Lisätietoja

Karre Anttonen
päävalmentaja
karre(at)pons.fi
0504644587