Northern Stars Boxing tapahtumassa kovatasoisia otteluita…

Porvoossa 17.10. järjestetty Northerns Stars Boxing tapahtuma keräsi äänekkään yleisön Kokonhalliin lauantai-iltapäivänä. Ukrainan Odessasta saapunut vierasjoukkue Odessa All Stars oli odotetun kovatasoinen, joukossa jopa Ukrainan juniorimestareita. Joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi Odessan 6-4 voittoon kun 10 ottelua oli isketty. Useiden viime hetken loukkaantumisten takia Northern Stars joukkueesta oli useita maamme ykkösjunioreita sivussa. Porvoolaisia kehään nousi kaikkiaan kolme PoNSn Argjend Dushaku ja Arslan Khataev sekä Borgå Boxningin Jonni Sahlberg.

Argjend otteli toistamiseen Ukrainan Bogdan Rusakovin kanssa. Kesällä Odessassa Rusakov iski jokseenkin selvän voiton, mutta nyt Argjendin otteissa näkyi kovien kansainvälisten otteluiden tuomaa rutiinia. Syyskuussa B-nuorten MM kisoissakin iskenyt Arjgend on harjoitellut ja kilpaillut ahkerasti koko kesän ja se alkaa pikku hiljaa näkyä hänen otteissaan myös kehässä. Aktiivisesti otellut Argjend laittoi Rusakovin koville jokaisessa erässä. Tasainen ottelu päättyi lopulta 2-1 hajaäänituomioon Rusakovin hyväksi. Argjend on kuitenkin selkeästi kehittynyt kohti kv.tasoa ja seuraavaksi isketään SM mitaleista Lahdessa 30.10.-1.11.

Arslan kohtasi Ukrainan kaksinkertaisen juniorimestarin Volodomyr Peregyniakin tapahtuman pääottelussa. Yleisön äänekkäästi kannustaessa ottelu eteni vaihtelevasti. Ensimmäinen erä oli taitavaa nyrkkeilyä kahden kokeneen juniorin välillä, Arslanin liike oli selvästi parempaa ja hän vei erän nimiinsä. Toisessa erässä Peregyniak väsyi ja rupesi sitomaan enemmän ja ottelu meni ajoittain pystypainiksi. Kolmas erä oli rikkonainen, mutta Arslan onnistui iskuissaan paremmin ja voitti ottelun lopulta hajaäänituomiolla 2-1. Ottelu käytiin A64kg sarjassa ja koko eroa oli selvästi Peregyniakin hyväksi. Arslanin oma sarja on 56kg, jossa hän ottelee tulevissa SM kisoissakin. Marraskuun lopulla on vuorossa kauden pääkilpailu U19 EM kilpailut Puolassa.

Tapahtumaan tuli myös arvovaltaisia ja silmäätekeviä vieraita. Suomen nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson sekä hallituksen varapuheenjohtaja Timo Rannikko sekä päävalmentaja Jarkko Pitkänen olivat läsnä. Robben ollessa estynyt osallistumaan(sparraamassa Moskovassa maailmanmestari Alexander Povetkinia), tapahtumaan saatiin kuitenkin yksi mestari paikalle. Suomen ensimmäinen ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström oli paikalla nyrkkeilijä miesystävänsä Niklas Räsäsen kanssa. Myös Porvoon nyrkkeilyseurassa treenaileva näyttelijä Jarko Lahti oli katsomossa. Hän näyttelee ensi keväänä ilmestyvässä Nyrkkeilijä-elokuvassa kuuluisaa Suominyrkkeilylegendaa Olli Mäkeä. Tilaisuudessa esiintynyt Kuningasidea-yhtyeen Väinö Wallenius omaa hänkin olympiatyylin nyrkkeilytaustan. Kaikkiaan kolmisenkymmentä ottelua aikanaan iskenyt Väinö ei siis ollut ensimmäistä kertaa nyrkkeilykisoissa esiintymässä tosin hanskat olivat nyt vaihtuneet kitaraan ja mikkiin.

Vastaa