PoNS juniorit iskivät hopeaa Nuorisonyrkkeilypäivillä Mikkelissä…

Porvoon nyrkkeilyseuran juniorit Alban Begu ja Leart Dumani osallistuivat viikonvaihteessa järjestetyille Nuorisonyrkkeilypäiville Mikkelissä. Nuorisonyrkkeilypäivät toimivat D- ja C-junioreiden SM-kilpailuna. Myös kilparyhmän Argjend Dushaku oli mukana, mutta ei otellut kisoissa vaan toimi valmentaja Karre Anttosen avustajana.

D42kg sarjassa kilpaillut Alban Begu sai vastaansa Mikkelin nyrkkeilijöiden Valtteri Viitasen. Pojat olivat ainoat kilpailijat sarjassaan, joten kyseessä oli sarjan finaaliottelu. Albanilla oli tätä ennen 2 ottelua käytynä, joten Viitanen oli kokeneempi. Ottelu oli kahden ensimmäisen erän osalta Albanin hallintaa. Hän liikkui paremmin ja löi selkeämmät osumat. Kolmannessa erässä Viitanen jaksoi paremmin ja hallitsi erän tapahtumia. Tuomarit kuitenkin näkivät ottelun lopputuloksen yksimielisesti 3-0 mikkeliläiselle. Albanilta kuitenkin hyvää ja päättäväistä nyrkkeilyä. Hopea ei todellakaan ollut häpeä tässä otteluparissa.

D48kg sarjaan osallistunut Leart Dumanin vastustaja oli Oulun Tarmoa edustava Aku Kanninen. Leart Dumanille kyseessä oli vasta hänen toinen ottelunsa. Tästä huolimatta hän pystyi haastamaan kokeneemman vastustajansa ja ensimmäinen erä olikin erittäin tasainen. Kahdessa seuraavassa erässä Kanninen alkoi hallita ottelua hiukan enemmän. Leart väisteli ja liikkui hienosti sekä osui ajoittain hyvin suoraviivaiseen oululaiseen, joka painosti ottelussa alusta asti. Ottelun voitti lopulta kaikin tuomariäänin 3-0 Aku Kanninen. Myös tässä sarjassa Dumani ja Kanninen olivat ainoat kilpailijat joten kyseessä oli finaali ottelu. Leartille siis hopeaa omassa sarjassaan.

”Kokemattomuus näkyi Albanilla ja Leartilla ennen kaikkea ylimääräisenä jännityksenä joka veroitti voimia aika lailla. Kokemuksen myötä löytyy rentous tekemiseen ja se auttaa myös paremmin jaksamaan ottelun ajan. Molemmat pojat ottelivat erittäin hyvin itseään kokeneempia vastaan ja Albanin ottelun tuloksesta moni valmentaja ja katsoja kertoi olevansa eri mieltä tuomarien kanssa. Kokemusta lähdimme hakemaan ja pojat ylsivät parhaisiin suorituksiinsa, joten tyytyväinen täytyy olla vaikkei voittoja tällä kertaa tullutkaan.” kertoo poikia valmentava Karre Anttonen.

Seuraavan kerran Porvoon nyrkkeilyseuran edustajat kilpailevat Helsingissä 6.5. Rusan skaboissa. Kevään tiukka kilpailutahti valmistaa kilparyhmäämme 19.5. järjestettävään juhlakilpailuun Porvoon urheiluhallissa, jossa vastaan asettuu Viron joukkue.

 

Tulokset Nuorisonyrkkeilypäiviltä:

D42 Valtteri Viitanen MiNy – Alban Begu PoNS 3-0 Finaali

D48 Aku Kanninen OuTa – Leart Dumani PoNS 3-0 Finaali

 

Palkintojärjestys

D42kg

1. Valtteri Viitanen MiNy

2. Alban Begu PoNS

 

D48kg

1. Aku Kanninen OuTa

2. Leart Dumani PoNS

Vastaa