PoNS nuoret menestyivät TUL-turnauksessa Kajaanissa…

Kyseessä oli vuotuinen nuorten TUL-turnaus. Kajaanin Kuohun toimi turnauksen isäntänä, paikkana oli Kajaani Halli. TUL-turnaus on tärkeä näytön paikka maajoukkueen edustuspaikkoja hakeville A-ja B junioreille. Porvoon nyrkkeilyseurasta kisoihin osallistui kolme nyrkkeilijää Danil Golubov, Tomi Silvennoinen ja Tommi Nopanen, joka siirtyi joulukuussa Kotkan Voimailijoista edustamaan PoNS:a. Kilpailijoita turnauksessa oli yhteensä 63 useasta eri seurasta ympäri Suomen. Lauantaina oli karsinnat ja sunnuntaina iskettiin finaalit.

Tuloksia:
Danil Golubov voitti sarjan B-juniorit 54kg mestaruuden. Finaalissa Danil kohtasi Ylä-Tikurilan Kiriä edustaneen Marko Alasaukko-Ojan. Danil hallitsi ottelua alusta loppuun ja voitti ottelun lopulta kaikin tuomariäänin 5-0.

Tomi Silvennoinen esitti hienoja otteita A-juniorit 69kg sarjassa. Karsintaottelussaan Tomi kohtasi Lapin Lukon Janne Koivurannan. Sama pari oli vastakkain karsintaottelussa marraskuun A-ja B-junioreiden SM kisoissa jossa Tomi otti selvän pistevoiton. Tällä kertaa Tomin otteet olivat vieläkin vakuuttavammat ja Koivuranta kävi ensimmäisessä erässä kertaalleen polvillaan kovan vartaloiskun seurauksena. Voitto Tomille kaikin tuomariäänin 5-0 ja paikka finaaliin. A-69kg finaali oli toisinto SM finaaleista. Tomi sai vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Lahden Kalevan Janne Ojapalon. Ottelu oli nyt tasaisempi kuin aiemmin SM-kisoissa, mutta kokenut Ojapalo otti lopulta voiton kaikin tuomariäänin 5-0. Tomille hopeaa A 69kg sarjassa.

PoNS:n uusin edustaja, vuoden 2010 C-junioreiden Suomen mestari, Tommi Nopanen otteli sarjassa B-juniorit 57kg. Kovassa sarjassa otellut Tommi sai heti avausotteluun vastaansa nuorten EM-edustajanakin olleen Donat Viktorovin Tampereen Voimailuseurasta. Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toisessa erässä vastustaja sai lyötyä kovia osumia ja rupesi hallitsemaan ottelua. Ottelun hallinta siirtyi selvästi Viktoroville, joten tuomari päätti keskeyttää ottelun toisessa erässä. Viktorov voitti ottelun ja myös koko turnauksen B57kg sarjan.

Porvoon nyrkkeilyseuran kilparyhmän seuraava tavoite on menestyä Tampereella järjestettävässä kansainvälisessä Pyynikki-turnauksessa maaliskuun lopulla. Puuhaa riittää myös kilpailuvalmisteluissa kun PoNS keväällä 20.-21.4. järjestää Nuorisonyrkkeilypäivät LyPan liikuntasalissa. Kyseessä on nuorten 11-12 vuotiaiden SM-kilpailut. Seuran omia junioreja nousee tuolloin kehään useampia.

Vastaa