Rusan skabat iskettiin 17.3.

Porvoon nyrkkeilyseura osallistui usean nyrkkeilijän voimin sunnuntaina 17.3. Helsingissä järjestettyyn Rusan skaboihin. Porvoolaisista kehässä nähtiin Alban Begu, Argjend Dushaku, Tomi Silvennoinen, Armend Latifi ja Kjell Finnbäck.

Tuloksia:
C-juniorit 48kg sarjassa otellut Alban Begu iski näyttävän voiton Lahden Laakin Merzi Aspista. Vahvasti hyökännyt Asp oli lopulta aseeton hyvin liikkuneen Albanin kanssa.
Päivän toisessa ottelussa Alban koki tappion Mikkelin nyrkkeilijöiden Jerry Laineelle, joka on ikäluokkansa huippuja. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä Laineen painostaessa ja Albanin liikkuessa ja iskiessä vastaiskuja. Molemmat saivat selkeitä osumia joskin Laine sai iskettyä muutaman iskusarjan enemmän. Molempien osapuolten yllätykseksi kehätuomari keskeytti äkisti ottelun erään iskusarjan jälkeen. Tuomareiden pisteet laskettiin ja Jerry Laine vei voiton nimiinsä tuomariäänin 3-0.

C57kg sarjassa otteli Argjend Dushaku Lahden Kalevan Aleksi Virtasen kanssa. Argjend taisteli hienosti koko ottelun ja haastoi hyvin taitavan Virtasen. Ottelun vei lopulta kaikin tuomariäänin 3-0 Aleksi Virtanen.

Albanin ja Argjendin kehitys on ollut nousujohtoista tällä kaudella ja he ovat hyvässä iskussa huhtikuussa Porvoossa iskettäviä nuorten 11-14 vuotiaiden mestaruuskilpailuja ajatellen.

Porvoon nyrkkeilyseuran vanhemmista junioreista kehään nousi ensimmäisenä Armend Latifi B75 sarjassa. Armend kohtasi Kirkkonummen nyrkkeilykerhon Ilari Kujalan. Armend on jo kerran aiemmin kohdannut Kujalan, joka on jo A-juniori, Kirkkonummella. Silloin ottelu päättyi Armendin voittoon tuomariäänin 2-1, joten tiukkaa kamppailua oli syytä odottaa nytkin. Armend, joka on sarjansa hallitseva Suomen mestari, hallitsi ottelua alusta loppuun ja pystyi pitämään hurjasti painostaneen Kujalan ”suoran päässä”. Armend voitti ottelun kaikin tuomariäänin 3-0.

Miesten sarjassa 64kg otteli Porvoon nyrkkeilyseuran Kjell Finnbäck. Ottelu oli vasta toinen syksyllä kilpailemisen aloittaneelle Kjellille. Vastustajaksi kehään nousi Tapanilan Erän Mohammed Laquir, joka on kohdannut porvoolaisia aiemminkin. Kjell oli ottelussa nopeampi ja sai lähiottelutilanteissa lyötyä kovia osumia kokeneempaan vastustajaansa. Ottelu oli vauhdikas alusta loppuun ja sai yleisön mukaansa. Tasaisen ottelun lopputuloksessa tuomarit päätyivät hajaäänituomioon ja se olisi voinut olla kummin päin tahansa, mutta tällä kertaa voiton nappasi tuomariäänin 2-1 Mohammed Laquir. Kjelliltä hieno esitys ja kokemuksen karttuessa on syytä odottaa myös menestystä.

A-junioreiden SM-hopeamitalisti 69kg sarjassa, Tomi Silvennoinen, kohtasi niinikään tutun ja itseään vanhemman vastustajan Someron Voiman Juho Nuotilan. Ottelu käytiin miesten 75kg sarjassa. Tomi on iskenyt voiton Nuotilasta parin aiemmissa kohtaamisissa. Tomi aloitti ottelun rauhallisesti ja vastustajan virheitä tarkkaillen. Hyvän nopeuden ja lyöntivoiman omaava Tomi odotteli Nuotilan avauksia ja iski vastaiskuja niihin. Kooltaan isompi Nuotila otteli varovaista taktiikkaa noudattaen ja pyrki suorilla lyönneillä pitämään Tomin loitolla. Tomin osuttua kovilla vastaiskuilla, Nuotila ei uskaltanut lähteä prässäämään ja ottelu oli Tomin hallinnassa alusta loppuun. Voitto Tomi Silvennoiselle kaikin tuomariäänin 3-0. Hienon esityksen johdosta Tomi palkittiin myös sarjansa parhaana. 20120506_133052

Vastaa