Rusan skabat 6.10.

Helsingissä Ruskeasuolla iskettiin jälleen Rusan skabat sunnuntaina 6.10. PoNS kilparyhmästä kisoihin lähti Kjell, Arslan ja Tommi. Tommi ja Kjell saivat matsin ja Arslan sparrasi Asseme Noualin kanssa. Molemmat pojat, Arslan ja Asseme ovat ikäluokkansa huippuja Suomessa.
Tommi 1. Rusa 10/2013Tommi sai vastaansa Nokia Boxing Clubin Riku Palmrothin jolle hän hävisi 2-1 hajaäänituomiolla syyskuun Rusan Skaboissa. Ottelu oli silloin tasaista iskujenvaihtoa alusta loppuun ja ratkesi Tommin peruuteltua hiukan liikaa. Nyt oli mahdollisuus revanssiin, joten taka-askelia ei otettu. Hyvää kehitystä viime otteluissa esittänyt Tommi lähti taistelemaan alusta asti ja ottelusta muodostui varsinainen iskusota. Kaikki kolme erää iskettiin tasatahtia ja mielestämme Tommi sai tälläkin kertaa lyötyä hiukan paremmat osumat. Myös enemmistö tuomareista näki asian Tommin eduksi joten tilit saatiin tasattua. Molemmat pojat antoivat kaikkensa ja ottelussa ei häviäjiä ollut. Hieno taistelu molemmilta. Tommille siis voitto 2-1 hajaäänituomiolla. Otteluvoitot tasan 1-1 joten tämän taisteluparin kohtaamisia odottaa jo innolla.
Kjell on kohdannut kaikissa neljässä ottelussaan hiukan kokeneempia vastustajia, joten tämän kertainen vastus ei siinä mielessä eronnut aiemmista. Vastakkaiseen kulmaan asettunut Mikko Lehtinen oli kokeneempi kuin kaikki aiemmat vastustajat yhteensä, joten ottelusta haluttiin tasomittaria. Kauhajoen kamppailu-urheilijoita edustava Mikko on miesten maajoukkueringin vakiokalustoa mm. GeeBee-turnauksessa Suomea edustaneena. Ensi viikon Tanskan turnausta ajatellen ottelutuntumaa tarvittiin jo sääntömuutoksen myötä miehiltä poistuneen pääsuojan takia. Paljain päin iskevillä miehillä on jo kauden alun otteluissa tullut kolhuja ja tätä pyrittiin ehdottomasti välttämään. Ensimmäinen erä menikin Kjellin komennossa ja kaikki tuomarit antoivat erän hänelle. Toisen erän alkuun sattui sitten se mitä pelättiin. Molempien lähtiessä väistämään samaan aikaan, kolahti otsat vastakkain. Kjellin otsaan aukesi parin sentin haava ja matsi oli siinä. Hassua tietenkin on, että ensimmäinen erän voittanut Kjell tuomittiin kuitenkin häviämään ottelu loukkaantumisen takia. Noh, onneksi haava ei ollut syvä ja se saatiin paikkailtua välittömästi ottelun jälkeen eikä Tanskan reissu peruuntunut. Kypärä olisi tietty _cropestänyt tämänkin tapaturman, mutta maahan kaatunutta maitoa on turha murehtia.

 

Perjantaina on lähtö Tanskanmaalle skandinavian suurimpaan nyrkkeilyturnaukseen. HSK Box Cup isketään Hillerodissä 11.-13.10. PoNS iskijät Kjell ja Arslan ovat valmiina. Kjellille kyseessä on uran ensimmäinen kansainvälinen ottelu. Suomesta turnaukseen osallistuu yhteensä 17 nyrkkeilijää.

Vastaa