Historia

Porvoon Nyrkkeilyseura on vuonna 1992 perustettu nyrkkeilyn erikoisseura. Kilpanyrkkeilyssä seuran menestys on ollut pikkukaupungin seuraksi harvinaisen hyvä. Porvoon Nyrkkeilyseuran edustajat ovat iskeneet mitaleita EM-, PM- ja SM-tasolla miesten, naisten ja junioreiden sarjoissa.

A.Khataev_profile_pic

Porvoon Nyrkkeilyseura on tuottanut useita kansainvälisesti menestyneitä olympiatyylin juniorinyrkkeilijöitä. Arslan Khataevin saavuttama U19 EM-hopea marraskuussa 2015 oli Suomen ensimmäinen nyrkkeilyn arvokisamitali 7 vuoteen. Arslan on voittanut myös A-junioreiden PM-kultaa keväällä 2015.

Seuran tunnetuin kasvatti Robert Helenius on Suomen menestyneimpiä olympiatyylin nyrkkeilijöitä 2000-luvulla. Helenius iski useita arvokilpailumitaleita (U17 EM 3., U19 EM 3.) ja kansainvälisiä turnausvoittoja. Suurimpana saavutuksena miesten EM-hopea vuonna 2006. Nelinkertaisen miesten Suomen mestarin Robert Heleniuksen lisäksi SM-mitaleja miesten sarjassa ovat iskeneet Fitim Latifi, Petter Antman, Miika Forsström, Riku Savikko ja Ola Niittyvuopio. Naisissa SM-kultaa iskenyt Cecilia Nilsson voitti myös PM-mestaruuden vuonna 2011. SM-hopealle on yltänyt Marika Niskanen. Junioreissa SM-kultaan ovat yltäneet Arslan Khataev, Argjend Dushaku, Armend Latifi, Fitim Latifi ja Fazli Latifi. Muita seuran juniori SM-mitalisteja ovat Cecilia Nilsson ja Tony Lyytikäinen.

Robert Helenius siirtyi ammattilaiseksi keväällä 2008. Hän voitti raskaansarjan EU:n mestaruuden sekä WBA- ja WBO-liittojen Intercontinental tittelit vuonna 2010 ja Euroopan mestaruuden 2011. Pitkän loukkaantumisen jälkeen Robbe palasi kilpakehään ja voittojen tielle vuonna 2015. Robert Helenius uusi Euroopan mestaruutensa joulukuussa 2015.

Vastaa