Argjend ja Arslan voittivat nuorten TUL-turnauksen….

Lahdessa iskettiin joka vuotinen nuorten TUL-turnaus 7.-8.2. Paikalle oli saapunut noin 80 nuorta nyrkkeiljää sekä joukkue Narvasta Virosta. PoNS iskijöistä turnauksen osallistuivat Argjend Dushaku ja Arslan Khataev.

PL8M3356Arslan otteli uudessa sarjassaan A56kg. Ennakkoon sarjaan oli ilmoittaunut 4 nyrkkeilijää, mutta lauantaina puntarilla kävi ilmi useamman siirtyneen sarjasta ylempään. Arslanin lisäksi vain Kuopion Riennon Samuel Jalava oli enää A56kg sarjassa. Suora finaali sunnuntaille oli tietysti pettymys kun odotus oli, että saisi kaksi ottelua turnauksessa. Koska lauantaista tuli välipäivä turnauksessa, osallistui Arslan miesten SM valmistaviin sparreihin Lahden Kalevan salilla. Siellä hän sai iskettyä 6 erää reipastahtista sparria ja lauantain urheilut saatiin urheiltua. Sunnuntain finaaliottelusta tuli odotetusti pannukakku. Samuel Jalava/KuRi oli täysin aseeton Arslanin kanssa ja ottelu keskeytettiin ensimmäisessä erässä Arslanin ylivoimaisuuden takia. Arslanille voitto A56kg sarjassa näytöstyyliin.

Argjend Dushaku osallistui sarjaan B66kg. Sarjassa oli kolme muuta nyrkkeilijää, joten hänellä oli edessään karsintaottelu ja mahdollinen finaali sunnuntaina. Avausottelun vastustajksi arvottiin Kotkan Voimailijoiden Veikko Heikkinen. Argjend on kohdannut Heikkisen jo kaksi kertaa, häviten molemmat aiemmat kohtaamiset. Odetettu kolmas kohtaaminen tapahtui siis nyt. Argjend on aiemmissa otteluissaan Heikkisen kanssa alisuorittanut ja tiesi, että voittaakseen hänen täytyy vain päästä omalle tasolleen ottelussa. Heikkisen prässäävä tyyli sopii Argjendille hyvin sillä hän osaa lyödä vastaan ja liikkua omalla etäisyydellään. Ottelu olikin tällä kertaa Argjendin näytöstä. Heikkinen puski eteenpäin ja Argjend löi selkeät osumat. Vaikka Arjend ei pystynytkään pitämään Heikkistä loitolla, pystyi hän hallitsemaan ottelua lähellä hienoilla kohokoukuillaan. Selkeästä hallinnasta huolimatta Argjend voitti hajaäänituomiolla 2-1 ja paikka finaaliin oli saavutettu. Finaalissa vastaan asettui sarjan ennakkosuosikki, Tampereen voimailuseuran Hasan Al-Zaidi, joka voitti omassa karsintaottelussaan Antti Niemen/TaNy. Argjend ja Hasan eivät ole aiemmin kohdanneet, mutta tiedettiin että Hasan tekee nopeita hyökkäyksiä. Argjendin oli pystyttävä iskemään vastaan omalta etäisyydeltään ja hallitsemaan ottelua kaukoetäisyydeltä pidempänä nyrkeilijänä. Argjend otteli tarkasti ja jännityneenä ensimmäisen erän, mutta onnistui sovitussa taktiikassa ja voitti ensimmäisen erän. Toiseen erään jännitys jo laukesi ja Argjend sai lyötyä selvästi paremmat osumat. Kolmanteen erään Hasanin tuli rytinällä, mutta Argjend piti päänsä kylmänä ja pommitti vastaiskuillaan. Aikaajoin liikaa peruutellut Argjend hallitsi kuitenkin selvästi ottelua ja voitti ansaitusti. Tälläkin kertaa tuomarit saivat hajaäänituloksen, mutta onneksi se meni oikein päin eli upea sarjavoitto B66kg Argjendille.

Vastaa