Arslan iski SM kultaa, Tommi pronssille…

Tommi ja Arslan_sm2013Suomi on saanut taas uudet mestarit. Viikonloppuna isketty A- ja B-junioreiden SM-kilpailut Tampereella keräsi yhteen noin 60 nyrkkeiljää kisaamaan Suomenmestaruudesta. Tampereen työväen nyrkkeilijöiden järjestämä kilpailu onnistui mainiosti. PoNS menestys oli jälleen erinomainen. Molemmat nyrkkeilijämme Arslan ja Tommi iskivät itsensä mitaleille.

Arslan ja T
Onnittelijoiden joukossa oli mm. SNL hallituksen puheenjohtaja Tomi Korpinen

Alkuerät oteltiin lauantaina aamupäivällä. Sarjassa B-juniorit 54kg kilpaileva ja sarjaa hallitseva Arslan nousi porvoolaisista ensimmäisenä kehään ja kohtasi Ylä-Tikkurilan Kipinää edustavan Marko Ala-Saukko-Ojan. Pari on kohdannut aiemminkin ja Arslan oli ottelun selvä ennakkosuosikki.
Arslan hallitsi ottelua alusta loppuun ja voitti selvästi kaikkin tuomariäänin 3-0.
Illalla oteltiin semi-finaalit ja Arslania vastaan tuli B54kg sarjan ennakkoon kovin haastaja Karkkilan Sisun Rasmus Bergman. Arslan aloitti ottelun tarkkaillen ja vastustajan virheitä odotellen. Hän poimi osumia tarkoilla takakäden suorillaan ja hallitsi ensimmäistä erää. Toisessa erässä Arslan nosti tempoa, lyöntisarjat ja nopea liike olivat liikaa Bergmanille, joka pyrki sitomalla hillitsemään Arslania. Hyvään vauhtiin päässyt Arslan jyräsi Bergmanin puhtaasti 3-0.
Finaalissa vastaan asettui Porin NMKYn Tomi Kalliomäki. Ottelun asetelmat selvisivät ensi hetkistä, Arslan ei antanut Kalliomäelle mitään mahdollisuuksia, kongin kilahdettua Arslan aloitti hurjavauhtisen painostuksen ja tuomari laski Kalliomäelle lukua ensimmäisen minuutin aikana kaksi kertaa. Toisen luvun laskun jälkeen tuomari katsoi aiheelliseksi keskeyttää ottelu ja näin Arslanille voitto TKO tuomiolla ensimmäisessä erässä. Sarjansa B54kg selkeä mestari Arslan Khataev keräsi myös kehuja usealta paikalla olleelta nyrkkeilyvaikuttajalta. Ensi kesän junioreiden arvokisoihin tähtäävä Arslan on päässyt hyvään vireeseen syyskaudella. Kansainvälistä ottelukokemusta on hankittu jo kahdella ulkomaanturnausmatkalla, joissa menestys on ollut erittäin hyvä syksyn tilasto Arslanin osalta näyttää erittäin hyvältä 9 ottelua 9 voittoa, joista 3 on tullut ennen täyttä aikaa.

TommiNopanen_sm2013Haminalainen Tommi Nopanen liittyi PoNSn riveihin alkuvuodesta 2013 ja on otellut nousujohteisesti siitä lähtien. SM kisojen yhdessä kovimmista sarjoista B57kg nyrkeilevä Tommi sai arvonnassa vastaansa Justus Paajasen Hämeenlinnan Kisasta. Sarjan ennakkoon kovimmat iskijät Kirkkonummen nyrkkeilykerhon Santeri Tuomela ja Tampereen Voimailuseuran Heikki Lahtinen arvottiin vastakkain avausotteluun, joten arvan voidaan sanoa suosineen Tommia tällä kertaa. Mikään heikko vastus Paajanen ei kuitenkaan ollut. Ensimmäistä erää Tommi hallitsi hyvillä suorilla lyönneillään. Lyhyempi Paajanen kuitenkin jaksoi painostaa koko ottelun ajan ja sai tasoitettua hallintaa. Kolmannessa erässä käytiin jo runsasta iskujen vaihtoa ja ottelu oli lopulta tasainen. Voitto kuitenkin ansaitusti Tommille tuomariäänin 2-1.
Illan semi-finaalissa Tommin vastujaksi tuli tuttu taistelutoveri Nokia Boxing Clubia edustava Riku Palmroth. Pojat ovat kohdanneet syyskaudella jo kolme kertaa ja jokainen ottelu on ollut erittäin tasasista ja tiukkaa kamppailua. Tälläkään kertaa ei tarvinnut kauaa odotella kun kaksikko pääsi vauhtiin ja yleisö eli mukana. Ottelu oli hurjaa iskujen vaihtoa, joskin Tommi löi selkeämmät osumat koko ottelun ajan. Lopputulos olikin yllättävä kun tuomarit näkivät Riku Palmrothin paremmaksi ja Tommin oli tyytyminen pronssiin. Myös Palmroth itse oli yllättynyt tuomiosta, koska arveli Tommin vieneen voiton.  Kaksikko kohtaa toisensa vielä useasti ja Tommille tulee revanssin paikka. Hienosti otellut Tommi iski sarjassa B57kg pronssille. Palmroth kohtasi finaalissa ennakkosuosikki Heikki Lahtisen/TVS ja ottelu päättyi selvään Lahtisen 3-0 voittoon.

Tommi Nopanen:
B57 kg Tommi Nopanen PoNS- Justus Paajanen HäKi 2-1
B57 kg Riku Palmroth NBC – Tommi Nopanen PoNS 3-0

Arslan Khataev:
B54 kg Arslan Khatajev PoNS – Marko Alasaukko-oja YTK 3-0
B54 kg Arslan Khataev PoNS – Rasmus Bergman KaSi 3-0
B54 kg Arslan Khataev PoNS – Tommi Kalliomäki PoNMKY TKO 1.r

Vastaa