Arslanilla tulossa nyrkkeilyn täytteinen kevät…

DSC_1445mennyt vuosi 2015 oli Arslanilla menestyksen vuosi. EM 2. PM 1. SM 1. ovat varteenotettavia saavutuksia ensimmäisen vuoden A-juniorilta. Uusi ikäluokka toi isoja muutoksia ottelemiseen painonpudotuksen sekä erien keston osalta. Aiemmin U17 luokassa 57kg sarjassa otellut Arslan siirtyi nyt 56kg sarjaan ja kun pojan rasvaprosentti on 5,5 niin ylimääräinen kilo pudotettavaa vaatii jo tarkkaa suunnittelua. Myös erien kesto muuttui, aiemmin 3x2min. on nyt 3x3min. Tämä tarkoitti ottelutaktiikan muutosta ja tarkkaa noudattamista, jotta jaksaa otella kaikki kolme erää. Isoja muutoksia siis. Arslan kuitenkin osoitti olevansa huippu-urheilija ainesta ja vuosi eteni nousujohteisesti aina EM kisojen ”yllätykseen” asti. Itselleni Arslanin pärjääminen EM kisoissa ei tullut yllätyksenä, mutta moni sitä ei Suomessa ennen kisoja uskonut mahdolliseksi.

Nyt viimeistä vuotta juniorina nyrkkeilevä Arslan valmistautuu kohta alkavaan kilpailu- ja leiritys-sumaan. Helmikuun lopusta mahdollisesti jopa kesäkuun loppuun asti kestävä jakso isoja kv. turnauksia ja pitkiä ulkomaan leirityksiä antaa hyvän kuvan huippu-urheilijan elämästä ja siitä mitä se vaatii. Suomessa Arslan ehtii oikeastaan vain palautella seuraavaa lähtöä varten. Helmikuun 26.-29. Arslan on kutsuttu pääotteluun Ukrainan Odessaan. Hyvä ystävämme Odessan alueliiton varapresidentti Oleg Serebrisky järjestää jälleen Odessa All Stars tapahtuman, jonka pääottelussa Arslan kohtaa Ukrainan Maik Stitsenkon. Vastustaja on Arslanille tuttu 2014 U17 EM kisoista, jossa pari kohtasi toisella kierroksella. Ottelu räjähti silloin käyntiin sellaisella vauhdilla ettei moista ole usein nähty. Todella tasaisen ottelun voitti lopulta Ukrainan Stitsenko, joka saavutti kisoista EM pronssia. Arslan oli tuolloin varsin kokematon nyrkkeilijä, mutta nyt on asiat toisin. Stitsenko on kuitenkin kovimman luokan vastustaja ja nyt ottelu käydään 3x3min. erillä, joten taktisesti on erittäin mielenkiintoista nähdä kuinka ottelu tällä kertaa etenee.

Alla 2014 ottelu Anapan U17 EM kisoista…mikä tempo!

Odessasta palattuaan Arslan jatkaa saman tien matkaa Venäjälle Anapaan kovatasoiselle leirille. Leirin päätteeksi on vielä iso turnaus paikan päällä jonne Suomikin lähettää joukkueen Arslanin lisäksi.

Maaliskuussa on isketään jälleen Pohjolan herruudesta. Tällä kertaa isäntänä toimii Ruotsi. Kisat käydään Göteborgissa 25.-27.3. Hallitsevana Pohjoismaiden mestarina U19 56kg sarjassa Arslan puolustaa titteliään kovien vastustajien edessä.

Leirien ja turnauksien täyttämän huhtikuun jälkeen alkaa valmistautuminen kevään pääkilpailuun. U19 EM-kilpailut käydään Latviassa 20.-29.5. Finaalipaikan uusiminen ja hopean kirkastaminen on todella kova haaste erittäin kovassa 56kg sarjassa, mutta tavoitteena ainoa mahdollinen. Oman ikäluokkansa huippuja oleva Arslan on nyt kokeneempi, joten edellytykset on kultaan asti. Nyrkkeilyssä huipputasolla kaikki on kuitenkin pienestä kiinni. Innolla odotamme tulevaa kevättä haasteineen.

web3108_kuvaStudioLindell

Terveisin,

Karre Anttonen / valmentaja

Vastaa