Danil voitti Viron mestaruuden…

20130331_074841Danil Golubov voitti alle 17 vuotiaiden Viron mestaruuden ja on nyt kahden maan, Suomen ja Viron, mestari. Narvassa järjestettyyn kolmipäiväiseen mestaruusturnaukseen osallistui yhteensä noin 80 nyrkkeilijää. Kilpailut käytiin alle 15- ja alle 17 vuotiaiden sarjoissa. Danil on syntynyt Tallinnassa ja Viron kansalaisena hänen oli mahdollista osallistua entisen kotimaansa mestaruuskisoihin virolaisen nyrkkeilyseuran edustajana. Tallinnalainen Kalev Boxing seura tarjosi Danilille edustuspaikkan kisoihin.
Suomen mestaruuden Danil iski marraskuussa Turussa sarjassa B-50kg ja nyt tuli Viron mestaruus 54kg:n sarjassa. Myös moninkertainen Suomen mestari Robert Helenius tavoitteli amatööriurallaan kahden maan mestaruutta, jääden kuitenkin hopealle Ruotsin mestaruuskisoissa vuonna 2004.

Danilin kuluva kilpakausi on ollut varsin menestyksekäs: Suomen mestaruus B-50kg, TUL-mestaruus B-54kg ja nyt Viron mestaruus. SM-kisat ja TUL-turnaus oli asetettu kauden pääkilpailuiksi yhdessä toukokuussa järjestettävän kansainvälisen Pirkka-turnauksen kanssa. Viron mestaruuskilpailuihin päätettiin osallistua helmikuussa hyvin sujuneen Olümpiakinnas-turnauksen jälkeen, Tallinnassa järjestetyssä turnauksessa Danil otteli hallitsevaa Viron mestaria vastaan. Ottelu päättyi lopulta kyseenalaisesti 6-6 pisteisiin ja tuomarit antoivat voiton virolaiselle.

Danilin sarjassa, U17 54kg, oli kahdeksan nyrkkeilijää. Perjantaina käydyissä karsinta otteluissa Danil voitti Tartu Ülikool ASK seuraa edustavan Tervo Nogelin pistein 6-2. Lauantain semi-finaaleissa vastaan piti asettua Jegor Gritsok/OMK mutta hän oli loukkaantunut karsintaottelussaan niin ettei kyennyt nousemaan kehään, joten Danil sai luovutusvoiton ja eteni sunnuntain finaaliin. Finaalissa vastaan asettui Viron hallitseva mestari 54kg sarjasta Artjom Tsulitski/LOIT. Pitkä ja kovaiskuinenvastustaja oli huomioitu jo perjantain karsinnoissa.
Ottelu alkoi molempien tarkkaillessa toisiaan. Pidempänä Tsulitski pysytteli loitolla ja yritti suorilla lyönneillä osua Daniliin. Danil otteli maltilla ensimmäisen erän ja voitti sen 2-1. Toiseen erään piti ruveta painostamaan jotta saataisiin tilanteita ja iskettyä enemmän pisteitä. Vastustaja onnistui kuitenkin pitämään oman etäisyytensä ja voitti erän 2-1. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa 3-3 ja tarvittiin kovaa prässiä, jotta ottelu voitaisiin voittaa. Danil aloitti kolmannen erän painostamalla ja sai ajettua Tsulitskin köysiin. Danil iski nopeita sarjoja ja sai iskettyä useita osumia perille, joten tuomari laski Tsulitskille lukua. Ottelu jatkui ja Tsulitski pyrki taas pysymään loitolla. Danil pääsi erän lopulla uudestaan lähiottelutilanteeseen jossa sai iskettyä osumia. Tuomari ehti jo keskeyttää tilanteen ja oli alkamassa laskemaan uudestaan lukua Tsulitskille, mutta kongi kumahti erän päättymisen merkiksi ja näin tuomari keskeytti luvun laskun. Alkuun tasainen ottelu päättyi lopulta Danilin selvään 7-4 voittoon.

20130331_13532020130329_192514

Vastaa