Huippujuniori siirtyi PoNSn riveihin…

Asseme Nouali

Espoolainen Asseme Nouali on liittynyt Porvoon nyrkkeilyseuraan. Häntä valmentaa isä Hakim Nouali. Asseme on syntynyt vuonna 1999 ja nyrkkeillyt nuoresta iästään huolimatta jo lähes vuosikymmenen. Asseme tuli nopeasti tunnetuksi erittäin taitavana nyrkkeilijänä, jolle ei löytynyt haastajaa Suomesta. D- ja C-junioreissa hän on ollut omaa luokkaansa. Viime syksynä isä Hakim päätti pitää poikansa kanssa tauon kilpailemisesta ja he ovat keskittyneet harjoitteluun. Vuoden aikana on käyty mm. Englannissa sparraamassa Englannin juniorimestarin Elliot Whalen kanssa(kts. linkki videoon)

Assemen isä, Hakim, on kamppailulajien taitaja. Hakim on aikanaan harrastanut ja kilpaillut judossa ja Shudokan karatessa sekä potkunyrkkeilyssä. Hänellä on takanaan myös ammattinyrkkeilyura 1990 luvun lopussa Afrikassa. Valmentajana jo vuodesta 1988 asti toiminut Hakim on tehnyt hyvää työtä poikansa kanssa. Hakimilla on tällä hetkellä 7-henkinen valmennusryhmä, josta on tulossa muitakin lupaavia nuoria suomalaiseen nyrkkeilyrintamaan.

Kesällä Kotkasta Porvooseen muuttanut Arslan Khataev on kotiutunut erittäin hyvin uuteen kotipaikkaansa. Harjoittelu on ollut erittäin intensiivistä ja motivoitunutta. Kaikki kuluvan kauden kilpailunsa voittanut Arslan omaa kunnioitettavan tilaston: 24 voittoa 1 tappio. Hän on myös vakiinnuttanut asemansa B-junioreiden maajoukkueessa. Marraskuun SM-kilpailut on tärkeä näytön paikka maajoukkueenkin kannalta, mutta tarkoitus on menestyä mahdollisimman hyvin kansainvälisissä otteluissa joita tullaan hakemaan niin itä- kuin länsinaapureistakin. Venäjän läheisyyttä tullaan käyttäämään hyväksi valmistautumisessa ensi kesän EM-kisoihin.

Arslan Khataev Kultahanska-turnaus 2013
Arslan Khataev Kultahanska-turnaus 2013

Molemmat pojat Arslan ja Asseme ovat ikäluokkansa huippuja Suomessa ja kansainvälisen tason juniorinyrkkeilijöitä, Arslan B54kg ja Asseme C51kg sarjoissa. Robert Heleniuksen kasvattiseurana tunnettu PoNS on kehittymässä junioreidensa osalta huippuryhmän seuraksi. Viime kaudella hyvin menestynyt Danil Golubov(Suomenmestari ja Vironmestari)on toistaiseksi keskittynyt opiskeluihinsa, mutta nuoremmista nassikoistamme on kypsymässä lisää tulevia tähtiä. Tokion olympialaiset 2020 on selkeä tavoite Assemen ja Arslanin kohdalla, se voidaan julistaa jo nyt. Aikajänne on riittävä ja poikien taitotaso on jo nyt kansainvälisellä tasolla, joten mahdollisuudet ovat hyvät. Toki matka on pitkä ja vasta alussa, mutta tavoitteellinen harjoittelu täytyy aloittaa ajoissa. Huippujen kerääntyminen Porvoon nyrkkeilyseuraan tuo myös vastuuta seurajohdolle jonka täytyy luoda kehittävän harjoittelun puitteet. Paikallisilla sponsoreilla on nyt mahdollisuus olla mukana rakentamassa suomalaisen olympiatyylinnyrkkeilyn uutta tulemista.

Vastaa