Kaksi kultaa ja hopea Itä-Viron mestaruuskilpailuista…

Meelis Peiker/Nyrkkeilyasiamies
Meelis Peiker/Nyrkkeilyasiamies
Kjell F.
Kjell F.

  PL8M2307

PL8M2318

PL8M2325

        PL8M2427Porvoon nyrkkeilyseuran Arslan Khataev, Kjell Finnbäck ja Asseme Nouali osallistuivat viikonloppuna käytyyn Itä-Viron mestaruuskilpailuun Jöhvissä. Turnaukseen osallistui yhteensä noin 70 nyrkkeilijää Virosta ja Venäjältä. Suomen joukkueessa oli mukana porvoolaisten lisäksi myös Mikkelin Nyrkkeilijöiden Jerry Laine valmentajansa Jarkko Pitkäsen kanssa. Porvoon nyrkkeilyseuran valmentajina toimivat Karre Anttonen ja Hakim Nouali sekä joukkueenjohtajana Meelis Peiker, joka hoiti matkajärjestelyt ja asioidenhoidon kilpapaikalla erinomaisesti.

Paikallisen LOIT seuran järjestämä turnaus oli tänäkin vuonna erittäin hyvin järjestetty ja ottelut sujui aikataulujen mukaan. Kuten Suomessakin aluemestaruuskilpailut ovat avoimia kilpailuja, johon voi osallistua eri alueiden ja eri maidenkin nyrkkeilijöitä. PoNS osallistui Jöhvin turnaukseen jo kaksi vuotta sitten. Silloin edustusryhmän pojat Danil, Tomi ja Armend voittivat kaikki omat sarjansa ja Armend palkittiin kisojen parhaana C-juniorina.

PL8M2214
Asseme(pun.) TKO 1.erä

PoNSn joukkueesta ensimmäisenä kehään nousi Asseme Nouali C51kg sarjassa. Hän kohtasi karsintaottelussaan Nikita Nikitin

Kreenholm PSK:staTallinalaisen Dünamo seuran Jevgeni Dronin. Ottelun vauhdilla aloittanut Asseme ei antanut vastustajalleen hetken rauhaa ja täysin yllätetyksi tullut Dron ei pystynyt vastaamaan Assemen nopeisiin ja tarkkoihin iskusarjoihin. Tuomari näki parhaaksi keskeyttää ottelun jo puolen minuutin kohdalla. Voitto Assemelle teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.

PL8M2305Arslan nousi kehään sarjan B57kg ottelussa. Arslanin valmentaja Karre Anttonen päätti testata sarjan

PL8M2296
Borz ylivoimaa TKO 1.erä

B54kg Suomenmestaria ylemmässä sarjassa tulevaa kautta ajatellen. Kasvuiässä oleva Arslan nousee ylempään 57kg sarjaan viimeistään ensi syksynä, joten syyskauden päättävä Jöhvin turnaus oli hyvä hetki kokeilla ylemmässä sarjassa. Karsintaottelussa vastaan asettui Tallinalaisen Sofron seuran Daniil Ivanov. Ensimmäisen erän alun tunnustellen ja vastustajan tyyliä sekä virheitä tarkkaillut Arslan. Otti kehän haltuunsa erän puolivälissä. Tarkoilla vastaiskuilla ja terävillä vastahyökkäyksillä iskenyt Arslan horjutti vastustajaansa useaan kertaan erän lopussa. Erätauolla Ivanovin valmentaja päätti luovuttaa ottelun ja näin Arslan eteni finaaliin teknisellä tyrmäyksellä.

PL8M2379

Porvoolaisista viimeisenä oli vuorossa Kjell Finnbäck, joka otteli miesten 64kg sarjassa. Narvassakin pari viikkoa sitten mukana ollut, mutta silloin sairastumisen takia otteluitta jäänyt, Kjell sai vastaansa Dmitri Moissejevin Karl Leman seurasta. Kjellille ottelu oli vasta seitsemäs, mutta hyvän taitavuuden ansiosta nopeasti kehittyneen Kjellin otteleminen on ajoittain erittäin näyttävää. Hyvä liike ja kovat lyönnit saivat vastustajan puolustuskannalle ja Kjell vei ensimmäisen erän nimiinsä. Toisessa erässä aloitteellisempi ja

PL8M2366
Kjell TKO 2.erä

kehän tapahtumia hallinnut Kjell sai iskettyä kovan takasuoran perille ja tuomari laski vastustajalle lukua. Laskettuaan kahdeksaan tuomari päätti myös keskeyttää ottelun. Voitto Kjellille teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä.

Lauantain karsintaotteluiden tulos oli tyrmäävä kun kaikki Porvoon nyrkkeilyseuran pojat iskivät itsensä finaaliin tyrmäysvoitoilla.

Sunnuntain finaaleissa PoNS iskijöistä ensimmäisenä vuorossa oli Asseme Nouali jota vastaan asettui Tallinalaisen Dünamo seuran Jevgeni Dron. Asseme kohtasi saman kaverin Narvan turnauksessa kaksi viikkoa aiemmin. Silloin Asseme voitti ottelun selvästi kaikin tuomariäänin. Aluemestaruuskilpailuihin hyvin valmistautunut Dron oli tällä kertaa kovempi vastus. Finaaliottelu alkoi kovalla tempolla ja iskuja vaihdettiin puolin ja toisin. Asseme löi tarkasti ja liikkui hyvin. Yksittäiset lyönnit eivät kuitenkaan tarpeeksi hidastaneet Dronia joka jaksoi prässätä koko ensimmäisen erän. Tasaisen erän tauolla Assemen valmentaja isä Hakim korosti lyöntisarjojen tärkeyttä, jotta ottelu ei jäisi tasaiseksi. Ns. kotiedun omaava Jevgeni Dron saattaisi hyvinkin kerätä tuomareiden pisteet jos ottelu jäisi tasaiseksi. Toisessa erässä Asseme löi enemmän sarjoja ja voitti erän selkeästi. Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti ja Dron pyrki prässäämään hyvin liikkuvaa Assemea. Tarkasti iskenyt Asseme jaksoi liikkua loppuun asti ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin 3-0. Yleisö oli eli ottelussa mukana ja piti näkemästään. Asseme sai raikuvat aplodit ottelun loputtua.  Asseme myös palkittiin kisojen parhaana juniorinyrkkeilijänä.

Kjell Finnbäckin finaalivastustaja oli Kreenholm PSKn Pavel Arsentjev. Kjelliä selvästi pidempi Arsentjev osasi käyttää pituuttaan hyväksi ja pysytteli kaukoetäisyydellä. Kjell pyrki iskemään vastaiskuilla ja liikkumaan aktiivisesti. Ensimmäinen erä näytti jo menevän Arsentjeville kunnes Kjell osui näyttävästi oikean käden koukulla. Vastustaja joutui tukemaan itseään köysiin tuomarin laskiessa lukua. Kjell lähti hakemaan keskeytysvoittoa, mutta erä ehti loppua ja voidaan sanoa kellon pelastaneen Arsentjevin. Toiseen erään hyvin palautunut vastustaja onnistui painostamaan tehokkaasti ja Kjell ei päässyt iskemään niin selviä osumia. Toinen erä men

i niukasti Arsentjeville. Viimeiseen erään lähdettäessä  molemmat ottelijat olivat jo väsyneitä. Kjell pyrki prässäämään ja erä eteni runsaassa iskujen vaihdossa. Tasainen erä päättyi lopulta Arsentjevin voittoon ja näin koko ottelu Arsentjeville niukasti kaikkien tuomareiden papereissa pistein 30-29. Kjell loukkasi ottelussa hiukan oikeaa kättänsä. Tiukka ottelu oli todella lähellä päättyä jo ensimmäisessä erässä Kjellin tyrmäysvoittoon, joten pettynyt ei voi olla.

Arslan Khataev kohtasi finaalissa Sofron seuran Aleksei Sobolevin. Sobolev oli hävinnyt Arslanille aiemmin tyrmäyksellä Narvan turnauksessa eikä tälläkään kertaa pystynyt vastamaan Arslanin nopeuteen. Tyrmäystä ei tällä kertaa tavoiteltu vaan Arslan piiskasi Sobolevia kaikki kolme erää ja voitti finaalin selvästi kaikin tuomariäänin.

Myös Mikkelin Nyrkkeilijöiden Jerry Laine menestyi turnauksessa, hän otteli C52kg sarjassa. Laine voitti karsintaottelunsa kaikin tuomariäänin 3-0. Finaalissa Laine kohtasi paikallisen LOIT seuran Dmitri Semtsonokin. Laine hallitsi ottelua ensimmäisessä erässä hyvillä iskusarjoilla ja onnistuneen vartaloiskun seurauksena tuomari laski vastustajan ulos. Finaalissa tyrmäysvoitto Laineelle. Suomelle komeasti 3 kultaa ja yksi hopea Itä-Viron mestaruuskilpailuista. PoNS palkittiin kisojen parhaana seurana.

Suomen joukkue

vas. Asseme, Kjell, Jerry/MiNy ja Arslan
vas. Asseme, Kjell, Jerry/MiNy ja Arslan

C-juniorit:

    50kg Asseme Nouali/PoNS
52kg Jerry Laine/MiNy

B-juniorit:

    57kg Arslan Khataev/PoNS
Miehet:
64kg Kjell Finnbäck/PoNS

Valmentajat:
Karre Anttonen/PoNS
Hakim Nouali/PoNS
Jarkko Pitkänen/MiNy

Joukkueenjohtaja:

Meelis Peiker/PoNS

PL8M2408PL8M2419

PL8M2409

Vastaa