Kansainvälinen Pyynikki-turnaus Tampereella 6.-8.4.2012

Armend voitti kultaa B70kg sarjassa

26. kansainvälinen Pyynikki-turnaus iskettiin Tampereella 6.-8.4. Turnaukseen osallitui yhteensä 68 nyrkkeilijää. Suomen lisäksi Viro, Venäjä ja Liettua olivat edustettuina. Suomesta turnaukseen osallistui maamme parhaimmistoa maajoukkueesta sekä seurajoukkueiden edustajia. Porvoon nyrkkeilyseuran kilparyhmästä turnaukseen osallistui Armend Smajli, Tomi Silvennoinen ja Martina Peltonen. Danil Golubov joutui jäämään pois loukkaantumisen takia.

Martina Peltonen sai kunnian avata kilpailut. Vastaan asettui tuore PM-mestari Julia Ussik Helsingin Tarmosta. Martina otteli hyvin, mutta tasoeroa oli kuitenkin vielä sen verran, että Ussik vei ottelun nimiinsä 5-0. Turnauskokemusta hakenut Marttina sijoittui sarjassaan kolmanneksi ja sai pronssia ensimmäisessä turnauksessaan.

Tomi sijoittui pronssille A69kg sarjassa

Tomi Silvennoinen otteli A69kg sarjassa. Suomen ranking 1. Antti Hietala Tampereen työväen nyrkkeilijöistä oli sarjan ennakkosuosikki. Arpa heitti Tomin vastustajaksi juuri Hietalan karsintaotteluun. Taitava ja kovaa lyövä Hietala oli Tomille tuttu vastus jo TUL-turnauksen finaalista maaliskuulta. Tomi yritti päästä otteluun mukaan, mutta kovalla tempolla aloittanut Hietala ei juurikaan antanut tilaa vastaiskuille. Hietalan osuttua Tomia kovalla kohokoukulla toisessa erässä, Tomia valmentava Karre Anttonen keskeytti ottelun ja näin Hietala eteni finaaliin. Finaalissa Antti Hietala voitti Kirkkonummen Niko Kujalan(KNK) selvästi tuomariäänin 5-0. Tomi Silvennoinen sijoittui A69kg sarjassa sijalle 3.
Armend Smajlin painoluokassa B70kg oli hänen lisäkseen kolme venäläistä nyrkkeilijää. karsintaottelu Eduard Surabjania vastaan oli alusta asti Armendin hallintaa ja hän osui tarkasti iskuillaan. Kolmannessa erässä vastustajan kulma keskeytti ottelun ja Armend eteni sunnuntain finaaliin.
Finaalissa venäjän Dmitry Esipenkon kohdannut Armend oli alusta asti tarkkana ja yhdessä valmentaja Kalle Heleniuksen kanssa harjoiteltu taktiikka toimi vastustajan ollessa kyvytön osumaan hyvin liikkuneeseen Armendiin. Armend voitti finaalin kaikin tuomariäänin 5-0 ja otti näin kansainvälisen Pyynikki-turnauksen voiton sarjasa B70kg.

Kotikilpailuihin valmistuva kilparyhmä on harjoittellut kovaa ja kehittynyt kauden aikana todella hyvin. 19.5. Porvoon urheiluhallissa järjestettävissä juhlakilpailuissa on syytä odottaa hyviä tuloksia nuorelta ryhmältämme viron joukkuetta vastaan. Paikalle saapuva Robert Helenius lisää myös omalla läsnäolollaan kilpailijoittemme intoa.