Nyrkkeilykoulun alkeis- ja jatkokurssit käynnistyvät 12.1.

PL8M2296Nyrkkeilykoulun alkeiskurssi:

Maanantai ja keskiviikko klo 1700-1815/Suiston Helenius-sali

Lisäksi perjantai klo 1700-1830/Borgå Gymnasiumin liikuntasali(perjantain harjoitus on kaikille ryhmille yhteinen liiketaito ja voimaharjoitus sekä peli(koripalloa, sisäfutista, käsipalloa)

Nyrkkeilykoulun alkeiskurssi on yli 10 vuotiaille nuorille tarkoitettu kilpanyrkkeilyyn valmistava kurssi. Kurssi kestää 4 kuukautta, jonka jälkeen siirrytään taitotason mukaan jatkokurssille. Alkeiskurssilla opetellaan nyrkkeilyn perusteet(liikkuminen, lyönnit, väistöt). Harjoitukset painottuvat tekniikkaan, joten alkeiskurssi ei vielä ole fyysisesti kovin haastava. Omaa peruskuntoa kannattaa kuitenkin ruveta jo tässä vaiheessa nostamaan, koska jatkokurssilla harjoitusten kovuus kasvaa huomattavasti. Oheislajit ovat suositeltavia varsinkin nuoremmille aloittelijoille. Olympiatyylin nyrkkeily on yksi vaativimpia taitolajeja, jossa menestyäkseen yksilön tulee omata hyvin laaja-alainen laji- ja liiketaitopohja.

Jatkokurssilla siirrytään otteluharjoituksiin. Pareittain tehtävät tekniikkaharjoitukset ja sparrit valmistavat kilpanyrkkeilyn aloittamiseen. Myös fysiikka tulee vahvemmin harjoitteluun mukaan. Hyvää peruskuntoa vaaditaan harjoitusten intensiteetin kasvaessa. Erilaiset liiketaito- ja voimaharjoitteet ovat myös osa jatkokurssia, nuorempien harrastajien herkkyyskaudet huomioiden. Aiemmin nyrkkeilyä harrastanut voi tulla suoraan jatkokurssille, mikäli omaa riittävän taitotason. Valmentaja arvio jokaisen harrastajan taidot ja päättää ryhmien jaosta.

Kilparyhmän päävalmentaja Karre Anttonen vastaa harjoittelun suunnittelusta. Harjoituksia vetää Karre Anttonen ja Pauli Kuoppala.

Hinta 100€/kausi

Seuran jäsenmaksu 20€/vuosi

Varusteet:

Sisäliikunta asu(HUOM! sisäpelikengät pakolliset). Nyrkkeilyvarusteet voi hankkia edullisesti seuran kautta. Jatkokurssilla tulee viimeistään hankkia omat hanskat, hammassuojat ja siteet.

Karre Anttonen/valmentaja
Karre Anttonen/päävalmentaja

Vastaa