Porvoon nyrkkeilyseuran nuoret haastoivat suomen huiput Kultahansikas-turnauksessa 29.-30.9.

Osallistuimme Tampereella järjestettyyn vuotuiseen Kultahansikas-turnaukseen. Tampereen voimailuseuran järjestämä turnaus on suurin kotimainen junioriturnaus. Tänä vuonna turnaukseen osallistui kaikkiaan 66 nyrkkeilijää ympäri Suomen, mukana maamme juniorihuiput. Porvoon nyrkkeilyseura osallistui turnaukseen edustusryhmällään Danil Golubov, Armend Latifi sekä Tomi Silvennoinen.
Nyrkkeilykilpailuissa vastustajat arvotaan aina kun painoluokassa on yli kaksi osallistujaa. Arpa heitti jokaiselle PoNSlaiselle sarjansa parhaat iskijät vastustajaksi heti avausotteluihin.

Danil Golubov otteli sarjassa B-juniorit 52kg ja nousi porvoolaisista ensimmäisenä kehään. Danilin vastustajaksi arvottu, Kajaanin Kuohua edustava, Setti Heikkinen on hallitseva suomen mestari. Ottelussa kuitenkin Danil hallitsi kahta ensimmäistä erää onnistuneilla vastahyökkäyksillään. Kolmannessa erässä, huomattuaan uhkaavan tappion, Heikkinen painosti vimmatusti ja sai iskettyä enemmän osumia. Tuomariäänet jakautuivat lopulta niukasti Heikkisen eduksi 3-2 eli kaksi tuomareista sai Danilin voittajaksi. Ottelu osoitti Danil Golubovin saavuttaneen kansallisen kärjen ja on sarjassaan varteenotettava mestariehdokas tulevissa SM-kisoissa marraskuussa.

Armend Latifin vastustajaksi sarjassa B-75kg arvottiin hallitseva suomen mestari Kalle Kallioinen Lahden Kalevasta. Otteluun kokenutta Kallioista vastaan hyvin valmistautunut Armend ei aikonut kumarrella tilastoja vaan lähti rohkeasti haastamaan kokeneempaa vastustajaansa. Ottelusta muodostui kuitenkin hyvin rikkonainen, sitomista ja painimista oli molemmin puolin. Armend ei päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan, hyvää liikkumista ja suoria lyöntejä vaan ajautui liian lähelle vastustajaa. Tuomarit saivat lopulta Kallioisen voitajaksi tuomariäänin 4-1. Yksi tuomareista sai siis Armendin voittajaksi. Omilla vahvuuksillaan Armend pystyy jo haastamaan sarjansa huiput ja on syytä olettaa, että mestaruuskisoissa näemme täysin erilaisen ottelun näiden kahden välillä.

Tomi Silvennoinen kohtasi omassa A-69kg sarjassa Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Antti Hietalan, joka on Suomen kokeneimpia olympiatyylin nyrkkeilijöitä. Tomille ottelu oli jo kolmas Hietalan kanssa, molemmat aiemmat ottelut ovat päättyneet Hietalan voittoon. Tomilla on ollut onnistumisia aiemmista kohtaamisista ja tälläkin kertaa asetelma oli selvä: Tomin pitää ylittää itsensä pystyäkseen voittamaan erittäin kokeneen ja taitavan vastustajansa. Aiemmista kohtaamisista oppineena Tomi liikkui ottelussa paljon ja näin Hietala ei päässyt hallitsemaan ottelua lyöntisarjoillaan. Molemmat nyrkkeilijät saivat iskettyä hyviä osumia, joskin Hietala oli kuitenkin selkeästi painostavampi osapuoli. Tomilta olisi vaadittu enemmän jatkohyökkäyksiä jotta pisteitä olisi tullut enemmän. Tälläkin kertaa voitto meni tamperelaiselle tuomariäänin 5-0.

Turnaus oli Porvoon nyrkkeilyseuran osalta kuitenkin erittäin hyvä vaikka sitä ei tuloksista suoraan näe. Kaikki kolme kilpailijaa osoittivat olevansa jo nyt omissa sarjoissaan kansallisen tason nyrkkeilijöitä. Marraskuiseen SM-kisoihin valmistautuminen on hyvällä mallilla ja sieltä voi odottaa onnistumisia nuorelle joukkueellemme.

Vastaa