Turussa käyty junioreiden TUL-turnaus

Porvoon nyrkkeilyseuran Danil Golubov, Tomi Silvennoinen ja Armend Smajli osallistuivat viikonloppuna Turussa käytyyn junioreiden TUL-turnaukseen. Turnaus on kovatasoisimpia kotimaisia junioriturnauksia, johon maamme juniorihuiput osallistuvat. Kilparyhmämme otti rohkeasti haasteen vastaan.
Danil Golubov kilpaili B50kg sarjassa ja kohtasi alkuerissä Miika Raiviston Vuorentaustan Voimasta. Ottelu oli kovatempoinen, mutta Danil oli selvästi taitavampi ja hallitsi ottelua alusta loppuun. Danil Golubov voitti alkuerän ottelunsa kaikin tuomariäänin 5-0 ja eteni sunnuntain finaaliin.
Armend Smajlin vastustajaksi B70kg sarjan alkuerässä asettui Heinolan Voimailijoiden Juha Grön jolle Armend hävisi tammikuussa Mikkelissä. Nyt Armend lähti hakemaan revanssia. Tasaväkisen kamppailun voittajaksi iski Armend tuomariäänin 4-1. Finaalissa vastustajaksi oli arvottu Mergim Latifi Helsingin urheiluseurasta.
Tomi Silvennoinen kilpaili etukäteen kovaksi tiedetyssä A69kg sarjassa. Arvonnassa alkuerän vastustajaksi tuli Miro Syvänen Oulun Tarmosta. Ottelu oli kiivasta kamppailua ja kovia iskuja tuli puolin ja toisin. Tomi hallitsi ottelua taitavampana ja voitti lopulta kaikin tuomariäänin 5-0. Finaalivastutajaksi oli tiensä selvittänyt sarjan ennakkosuosikki Antti Hietala Tampereen työväen nyrkkeilijöistä.
Kaikki Porvoon nyrkkeilyseuran edustajat olivat iskeneet itsensä finaaleihin mikä oli kokemattomalle ryhmällemme jo loistava saavutus.
Finaalit käytiin sunnuntaina ja finaaliotteluita oli yhteensä 19. Armend Smajli ei otellut B70kg sarjan finaalissa, joten voiton pokkasi HUS:n Mergim Latifi.
Danil Golubovin finaalivastustaja B50kg sarjassa oli hallitseva suomenmestari Setti Heikkinen Kajaanin Kuohusta. Danil taisteli hienosti ja pystyi vastaamaan iskuihin hyvin kaksi erää, mutta lopulta ottelu kääntyi Heikkiselle. Kokenut ja kovaiskuinen Setti Heikkinen oli vielä taitavampi ja voitti lopulta ottelun kaikin tuomariäänin 5-0. Hopeaa sarjassa B50kg saavuttanut Danil esitti turnauksessa hienoa nyrkkeilyä vaikka pieni flunssa veroitti voimia.
Tomi Silvennoisen finaalivastustaja A69kg sarjassa oli suomen ranking 1. Antti Hietala Tampereen työväen nyrkkeilijöistä. Ottelukokemuksessa oli huima ero Hietalan 105 ottelua Tomin 6 ottelua vastaan. Tomi lähti otteluun hyvällä fiiliksellä ja kokemusta hankkimaan. Hietala voitti jokaisen erän, mutta monen yllätykseksi Tomi pystyi haastamaan kokeneen ja todella taitavan Hietalan omilla vahvuuksillaan, voimalla ja nopeudella. Ottelun voitti Hietala kaikin tuomariäänin 5-0. Tomi sai kehuja suorituksestaan ja oli itsekin tyytyväinen omaan nyrkkeilyynsä.
Turnaus toi Porvoon nyrkkeilyseuran kilparyhmälle taas runsaasti kokemusta ja katseet suunnataan jo kansainväliseen Pyynikki turnaukseen, joka käydään Tampereella huhtikuussa.

Vastaa